Categorieën: Sport

Nuttige zege GRC Groningen, opnieuw nederlaag Helpman

GRC Groningen is in de eerste klasse J van de laatste plaats af. Een klasse lager verloor Helpman opnieuw. Forward pakte een punt.

GRC Groningen won zondag thuis met 1-0 van VKW. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en kregen vooral na rust een paar goede kansen. Yannick van Duyn was tien minuten voor tijd als enige trefzeker. GRC verliet de laatste plaats en staat nu elfde met 18 punten uit 19 wedstrijden. GRC heeft vijf punten achterstand op de achtste plaats, die rechtstreekse handhaving zou betekenen. De huidige positie betekent nacompetitie tegen degradatie.

2I

In de tweede klasse I zondag verloor Helpman opnieuw. Laagvlieger Musselkanaal was met 2-0 te sterk. Helpman staat derde met 35 uit 19, tien punten achter koploper Roden. Nacompetitie voor promotie is het hoogst haalbare voor Helpman.

Forward pakte thuis een punt tegen de nummer twee Rolder Boys: 2-2. Femi Ekker opende de score voor de studenten. De Drenten kwamen vervolgens op een 2-1 voorsprong. Buijs van Noort maakte de 2-2. Forward staat achtste met 23 uit 20

Stadspark verloor thuis met 4-0 van GOMOS. Stadspark is nu twaalfde en voorlaatste met 18 uit 19. De verschillen onderin deze klasse zijn klein.

3B

Groninger Boys won met 4-2 van EHS’85. Wesley Plasma, Justin Bos, Luca Edzi en Aaron van den Berg scoorden voor Groninger Boys dat vijfde is met 32 uit 21 en nog zicht heeft op nacompetitie voor promotie.

Voor Engelbert is degradatie een kwestie van tijd. Thuis tegen koploper Peize werd met 5-1 verloren. Engelbert is laatste met 14 uit 20.

Andor Heij

Recente berichten

Personen proberen woning binnen te komen waar eerder een overval plaatsvond

Twee personen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd om een woning binnen…

23 minuten geleden

RUG schrapt programmaonderdelen uit lustrumviering vanwege demonstratie

Het programma van de Rijksuniversiteit voor de lustrumviering is voor deze zaterdag aangepast. Verschillende onderdelen…

38 minuten geleden

Personen schieten met balletjespistool vanuit auto op mensen

Politieagenten hebben vrijdagavond een balletjespistool in beslaggenomen waarmee vanuit een personenauto op mensen was geschoten.…

1 uur geleden

Niet ‘Maai Mei Niet’ maar Japanse duizendknoop zit roeiers in het vaarwater

Niet 'Maai Mei Niet' maar invasieve exoten belemmeren het zicht rond het Noord-Willemskanaal. Dat zegt…

4 uur geleden

Selwerd bestaat precies zestig jaar: “Idee was om alleen maar rijtjeshuizen te bouwen”

De wijk Selwerd is zaterdag jarig. De stadswijk bestaat precies zestig jaar. In de wijk…

5 uur geleden

HSV grootste partij bij verkiezingen Hanze

HSV is de grootste partij geworden bij de medezeggenschapsraadverkiezing op de Hanze. De verkiezingen werden…

6 uur geleden