Categorieën: Sport

Drs. Vijfje aan kop na monsterzege, verpletterende overwinning PKC’83/Team Amoeri

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben in de eredivisie B van het zaalvoetbal vrijdagavond thuis de koppositie gepakt. De mannen werden veroordeeld tot nacompetitie tegen degradatie

Drs. Vijfje maakte gehakt van hekkensluiter Middelburg. Het werd 10-1. Bij de rust stond het al 6-0 door twee treffers van Isabelle  Slump en doelpunten van Meike Arentz, Renee van der Pijl, Nina van de Putte en Josefien Slump. Nouk van der Wal zorgde na de pauze voor de 7-0. Slump, Tessa Grashuis en nog een keer Van der Wal tekenden voor de 10-0. Daarna scoorde Middelburg nog tegen.

Concurrent ZVV Den Haag verloor met 5-3 van Zeemacht. Daardoor heeft Vijfje een voorsprong van drie punten op Den Haag en heeft in de laatste wedstrijd uit aan een gelijkspel tegen Hovocubo genoeg om eerste te blijven. Dan speelt Drs. Vijfje met de vijf ploegen uit de eredivisie A om het kampioenschap van Nederland.

Heren

In de eerste divisie A heren walste PKC’83/Team Amoeri over het tweede team van FC Marlene heen. Het werd 8-1. PKC begon fel en via Handrit Hoxhaj werd het 1-0. Ashley Constancia tekende voor de tweede Groningse treffer. Marc Heerings maakte de derde. FC Marlene scoorde tegen, maar vlot daarna was het Heerings die de 4-1 binnen schoot.

Na rust bleef PKC veel beter en Awaab Khider zorgde voor de 5-1. Karim Layeb schoot het halve dozijn vol. Khider maakte de zevende en Hoxhaj tekende voor de 8-1 eindstand. In de slotfase probeerde zelfs doelman Frank Woldring nog een doelpuntje mee te pikken, maar dat was hem niet gegund.

Drs. Vijfje ging hard onderuit tegen koploper White Stones. Het werd 7-1. Ioannis Tsonos maakte bij een 7-0 achterstand de eretreffer voor Vijfje.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. PKC’83 is tweede met 43 punten uit 20 wedstrijden. op twee punten van White Stones. Drs. Vijfje is tiende met 16 uit 20 en kan nacompetitie tegen degradatie niet meer ontlopen, omdat Urk won.

Andor Heij

Recente berichten

Tientallen krachtpatsers naar Rutger Smith Throwing Games

Zo'n vijftig atleten die gespecialiseerd zijn in de werpnummers doen zaterdag 1 juni mee aan…

42 minuten geleden

Henk ten Hoor van de Viking-muts en textielwinkels overleden

Oud-ondernemer en sport-mecenas Henk ten Hoor is overleden. RTV Drenthe meldt dat hij woensdag op…

1 uur geleden

Arjan Taaij stopt als coach by Lycurgus

Arjan Taaij stopt na elf jaar als hoofdcoach bij Nova Tech Lycurgus. Dat maakt de…

2 uur geleden

Basisschool de Kleine Wereld in Indische Buurt gaat dicht

Basisschool de Kleine Wereld aan de Celebesstraat in de Indische Buurt sluit komend schooljaar de…

2 uur geleden

PvdD en GroenLinks: geen vliegtuig pakken bij dienstreizen onder de 1000 kilometer

De raadsfracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks willen dat medewerkers van de…

3 uur geleden

Samenspeelplek Mikkelhorst gaat open, voor kinderen met en zonder beperking

Wethouder Inge Jongman van Sport opent zaterdag 1 juni de nieuwe samenspeelplek bij zorgboerderij de…

3 uur geleden