Categorieën: Nieuws

Bushaltes zijn sinds deze week makkelijker te vinden op het Zuiderdiep: “Aanduiding komt ook in de app”

De halteborden bij de bushaltes op het Gedempte Zuiderdiep zijn sinds deze week uitgerust met een aanduiding. Hiermee is het voor reizigers makkelijker om de juiste bushalte te vinden.

De gele borden laten naast de lijnnummers nu ook de aanduiding zien, bijvoorbeeld perron A, B en C. Dit naar aanleiding van een motie die vorig jaar zomer door VVD, CDA, Partij voor het Noorden, PvdA en D66 werd ingediend in de gemeenteraad. Raadslid Rik Heiner van de VVD liet toen weten: “Het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg om de juiste bushalte te vinden. Het Zuiderdiep heeft namelijk vijf bushaltes, waarbij de verste bushaltes driehonderd meter uit elkaar liggen. Voor reizigers is het onduidelijk bij welke specifieke halte een bus gaat stoppen. Wij pleiten er daarom voor om bordjes op te hangen met letters, zodat iedere halte een eigen aanduiding krijgt. Een vergelijkbaar systeem wordt al gebruikt op het Hoofdstation en bij UMCG Noord.”

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer sprak van een goed punt: “Wij gaan er vanuit dat buschauffeurs weten waar ze moeten stoppen. Maar wij zien ook de onduidelijkheid die dit voor reizigers kan opleveren. Als gemeente gaan we echter niet over de inrichting van de bushaltes. Maar wij gaan er bij het OV-Bureau en Qbuzz op aandringen om dit wel voor elkaar te krijgen.” Het voorstel werd uiteindelijk unaniem door de raad aangenomen.

Het project is nog niet helemaal afgerond. De aanduidingen zullen binnenkort ook weergegeven worden in de reisapps, zodat je al in een vroeg stadium weet welke bushalte je moet hebben.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden