Categorieën: OOG Ochtendshow

Ontwikkellink biedt vrijwilligers gratis cursussen aan

Ontwikkellink biedt vrijwilligers gratis cursussen aan. Het is bedoeld voor iedereen die op wat voor manier dan ook actief is als vrijwilliger in de gemeente Groningen, zo vertelt Marja Wolthuizen van Link050 in de OOG Ochtendshow.

2024-03-25 Link050 over Ontwikkellink

Als vrijwilliger heb je soms een cursus nodig om je vrijwilligerswerk uit te voeren, maar heb je niet het geld om dat te doen. En de organisatie of vereniging waarbij je dat werk wilt doen ook niet. In dat geval kun je bij Link050 terecht voor Ontwikkellink. Dit is het gratis cursusaanbod voor iedereen die vrijwilligerswerk doet, een participatiebaan heeft of op een andere manier vrijwillig actief is in de gemeente Groningen.

Groot aanbod gratis cursussen en workshops

Er worden rond de 110 tot 120 cursussen en workshops aangeboden, zo vertelt Wolthuizen. De cursussen worden aan vrijwilligers helemaal gratis aangeboden: “We krijgen subsidie van de gemeente Groningen voor iedereen die zich vrijwillig inzet.” Dit wordt al meer dan 15 jaar aangeboden en omgezet in gratis cursussen. Er worden heel veel soorten cursussen en workshops gegeven, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, omgaan met agressie en bedrijfshulverlening, maar ook heel praktische workshops zoals voor laminaat leggen en klusjes in en om het huis. Alles wordt aangeboden op basis van wat vrijwilligers nodig hebben. En is er behoefte aan een cursus die nog niet aangeboden wordt, dan kan een verzoek worden ingediend bij Ontwikkellink om dat alsnog te doen.

De cursussen worden gegeven door professionele instructeurs en trainers, aldus Wolthuizen. Ook licht ze toe dat de cursussen ook in de eigen buurt of wijk kunnen worden georganiseerd.

Iedere vrijwilliger kan gebruik maken van Ontwikkellink

Dit geldt voor iedereen die actief is in de gemeente Groningen, vertelt Wolthuizen. “Het maakt niet uit hoeveel uren je als vrijwilliger actief bent, of op welke manier. Het kan bijvoorbeeld bij een vrijwilligersorganisatie zijn, maar het kan ook als je bij een buurtinitiatief betrokken bent, als je op een school actief bent als luizenouder, of bij sport betrokken bent. Bij alles wat je onbetaald doet om de maatschappij beter te maken kun je gebruik maken van het aanbod!”

Om te kijken welke cursus voor jou geschikt is kun je een kijkje nemen op de website van Link050 en dan op de link van Ontwikkellink klikken. Je kunt een e-mail sturen met je wensen. Ook ben je op werkdagen welkom om in het pand van Link050 aan de Herestraat 100 langs te komen om te bepalen welke oplossing voor jou geschikt is. Daarnaast komt in september een boekje uit met informatie en interviews over Ontwikkelink. Een boekje dat geschreven is door vrijwilligers van de cursus “Creatief Schrijven”.

De OOG Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer, en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.

OOG Ochtendshow

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

1 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

2 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

3 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

11 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

12 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

12 uur geleden