Categorieën: Sport

LIVE | FC Groningen neemt het in de Euroborg op tegen MVV Maastricht

Goedenavond! Het is tijd voor de tweede wedstrijd van FC Groningen deze week. Vanavond neemt de Trots van het Noorden het op tegen gasten uit het verre zuiden: MVV Maastricht.

Als de Groningers in deze wedstrijd drie punten weten te pakken, kan het periodekampioenschap en daarmee de play-offs voor de Eredivisie opeens erg dichtbij komen. Voorwaarde is wel dat directe concurrenten ADO Den Haag (tegen Roda JC) en FC Dordrecht (tegen Telstar) vanavond met maximaal één punt van het veld aflopen.

90+3′ Scheidsrechter Van der Eijk fluit af en FC Groningen wint met 3-0 van MVV. Dankzij uitslagen op de andere velden kan de Trots van het Noorden de periodetitel nog niet in ontvangst nemen. Toch doen de Groningers wat ze moeten doen en wordt het veld verlaten met drie verdiende punten.

86′ Ook Van Bergen mag het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Kristian Lien.

81′ De FC gaat wisselen. Noam Emeran komt in het veld en vervangt de maker van de 2-0: Jorg Schreuders.

66′ Rui Mendes probeert het direct. Zijn eerste schot wordt geblokt door een MVV-verdediger. Mendes legt de bal opnieuw klaar en schiet hard op doel. Matthys kan de bal nog net overtikken.

64′ FC Groningen gaat wisselen. Laros Duarte en Luciano Valente verlaten het veld en worden vervangen door Rui Mendes en Joey Pelupessy.

59′ FC Groningen is opzoek naar meer en MVV staat dat vriendelijk toe. De Groningers krijgen de ruimte om meerdere malen op doel te schieten. Alleen Hidde Jurjus is op dat moment achtergebleven op eigen helft. Het momentum komt ten eind wanneer Duarte de bal vanaf een afstand net voor het doel langs schuift. Het is wachten op de vierde treffer.

53′ Postema maakt zijn tweede! Valente werkt zichzelf langs de verdediger van MVV en geeft de bal geweldig voor op zijn teamgenoot. Postema schiet de bal via de paal in het doel. 3-0 voor FC Groningen.

51′ Peersman krijgt geel. Op het middenveld wil de verdediger met een sliding de bal veroveren, maar neemt daarbij de speler mee.

46′ De FC trapt af en de tweede helft is begonnen. Määttä is in de kleedkamer achtergebleven en is vervangen door Tijmen Blokzijl. Daarmee schuift Marvin Peersman door naar de linksbackpositie en komt Blokzijl centraal naast Marco Rente te staan.

 

45 + 2′ Het is rust. Vlak voor het fluitsignaal van scheidsrechter Van der Eijk probeert Schreuders de voorsprong nog uit te breiden, maar zijn schot gaat net naast. De Groningers gaan theedrinken met een 2-0 voorsprong.

 

39′ Bijna Johan Hove! Thom van Bergen geeft voor en Hove weet met een sliding de bal van richting te veranderen. Keeper Matthys is er net op tijd bij en voorkomt de 3-0.

32′ De Groningers zijn opzoek naar een derde treffer. Na wederom een uitstekende aanval kan Leandro Bacuna schieten. Het schot van de aanvoerder wordt geblokt. De daaropvolgende corner belandt op het hoofd van Marvin Peersman, maar ook deze wordt van de lijn gehaald.

’20 Jorg Schreuders maakt 2-0! De Groningers laten gecontroleerd positiespel zien voorafgaand aan het doelpunt. Uiteindelijk is het Isak Määttä die de bal voorgeeft op de inlopende Schreuders die de bal in een keer in het doel werkt.

18′ Bijna weer Postema! De aanvaller komt weer oog in oog te staan met de keeper van MVV. De aanvaller dribbelt langs de doelman, maar wacht te lang met schieten. Wanneer Postema de bal richting het doel stuurt, staat Bryan Smeets al klaar om weg te koppen.

15′ Vlak voor het strafschopgebied wordt Postema op de grond gelegd door Wout Coomans. De verdediger krijgt geel en de bal wordt op een voor Laros Duarte ideale plek neergelegd, maar de middenvelder schiet over.

13′ De FC blijft aandringen. Luciano Valente krijgt de bal op het middenveld en geeft mee aan Jorg Schreuders. Het schot van de middenvelder wordt gestopt door Matthys.

10′ Romano Postema scoort! Een lange bal van Hidde Jurjus komt op wonderbaarlijke wijze door de verdediging van MVV heen die de pass niet goed inschat. Postema vangt op en beweegt met de bal aan de voet richting de goal van keeper Matthys. Vlak voordat de twee elkaar treffen, schuift Postema de bal in de linker benedenhoek. 1-0 voor FC Groningen.

6′ De eerste schoten op doel van de FC. Thom van Bergen en Romano Postema schieten beiden tegen een MVV-verdediger op.

1′ MVV trapt af in de Euroborg. We zijn begonnen! 

 

Opstelling FC Groningen: Hidde Jurjus; Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isak Määttä; Jorg Schreuders, Johan Hove, Laros Duarte, Luciano Valente; Thom van Bergen, Romano Postema.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Ozgus Aktas, Wout Coomans, Bryan Smeets, Nicky Souren, Mart Remans, Ferre Slegers, Leroy Labylle, Dailon Rocha Livramento, Marko Kleinen, Tim Zeegers.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Lisa Eising

Recente berichten

‘Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking’

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook warme temperaturen bereikt waarbij…

5 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

6 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

7 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

8 uur geleden

Buschauffeur rijdt verdwaalde zwaan klem op A28

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Qbuzz heeft zondag mogelijke aanrijdingen voorkomen op de A28 bij Groningen.…

8 uur geleden

Universiteiten bezig met opstellen demonstratieprotocol

De universiteiten in Nederland werken gezamenlijk aan een demonstratieprotocol. Dat heeft interim-voorzitter Jouke de Vries…

8 uur geleden