Categorieën: Nieuws

Verdachte (21) schietpartij Friesestraatweg aangehouden, verdachte mogelijk ook betrokken bij incident in Hoogkerk

De politie heeft een 21-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Friesestraatweg van vorig jaar augustus. De man is mogelijk ook betrokken bij een eerdere schietpartij in Hoogkerk.

De Stadjer is deze week van zijn bed gelicht door een arrestatieteam van de politie, in de omgeving van de Radiumstraat. De man zit nog steeds vast en hij zal worden gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij het schietincident aan de Friesestraatweg.

De schietpartij aan de Friesestraatweg vond plaats op dinsdag 15 augustus vorig jaar. Na een korte achtervolging te voet en een waarschuwingsschot van een agent werden toen al twee personen aangehouden. Een minderjarige jongen uit Groningen is inmiddels geen verdachte meer in deze zaak, maar een 36-jarige man uit Groningen wel. De 21-jarige Stadjer komt daar nu dus bij in het cachot.

Volgens de politie is inmiddels duidelijk dat er daadwerkelijk is geschoten aan de Friesestraatweg en dat er meerdere personen betrokken waren bij het incident.

Verdachte mogelijk ook betrokken bij schietpartij in Hoogkerk

Naast de schietpartij aan de Friesestraatweg is de man die deze week werd aangehouden mogelijk ook betrokken bij een eerdere schietpartij. De politie beschikt, naar eigen zeggen, ook over informatie die aanleiding geeft om onderzoek te doen naar mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij een schietincident in Hoogkerk op 20 juni vorig jaar. Daarbij werd meerdere keren geschoten in de Arteveldstraat. Destijds leek het erop dat er gewonden waren gevallen, maar dat is volgens de politie niet juist. Ook in dit onderzoek zijn al meerdere aanhoudingen verricht.

In beide onderzoeken is de politie nog steeds op zoek naar tips en informatie. Heb je informatie over deze incidenten? Dan kun je dat met ons delen via 0900-8844. Deel je je informatie liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Tom Veenstra

Recente berichten

31 mei eerste orgelconcert in Martinikerk na opknapbeurt hoofdorgel

Organist Erwin Wiersinga geeft op vrijdagavond 31 mei het eerste orgelconcert na de grote stemming…

45 minuten geleden

Meikermis officieel geopend door wethouder Wijnja

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) opende donderdagmiddag om 16:00 de Meikermis van Groningen op het horecaplein…

2 uur geleden

Twee winkeldieven opgepakt in toiletten Grote Markt

Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag na meerdere diefstallen in de Herestraat aangehouden in de openbare toiletten…

3 uur geleden

Persoon loopt met vuurwapen de New Yorker aan de Vismarkt binnen

Bij modezaak de New Yorker aan de Vismarkt is donderdagmiddag een agressieve persoon naar binnen…

3 uur geleden

Twee gewonden in Noordlaren door mogelijke explosie

Aan de Lageweg/Noordlaarderweg in Noordlaren zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een mogelijke explosie.…

4 uur geleden

Jutta Leerdam tekent toch niet bij Team IKO uit Groningen

Schaatstopper Jutta Leerdam sluit zich niet aan bij een bestaande schaatsploeg en gaat alleen verder.…

7 uur geleden