Categorieën: Nieuws

Menzis verkoopt ‘Menzis-gebouw’ aan Winschoterdiep

Zorgverzekeraar Menzis heeft haar eigen kantoorgebouw, het ‘Menzis gebouw’ aan het Winschoterdiep, verkocht aan een vastgoedbedrijf.

BDD Real Estate heeft het kantoorgebouw aan het Winschoterdiep overgenomen van de Stichting Menzis Beheer. Dat betekent dat Menzis niet meer haar eigen kantoor heeft in Groningen, maar ruimte huurt in het gebouw.

In een reactie laat Menzis weten dat het besloten heeft om het ‘Menzis-gebouw’ te verkopen, omdat er steeds minder mensen op het kantoor werken voor de verzekeraar. Meer thuiswerken, meer digitaal contact maken het dat de verzekeraar nog maar twee verdiepingen van het grote kantoorpand gebruikt. “We verhuurden al ruimtes in het gebouw, maar dat is niet onze core- business. Daarom hebben we nu besloten om het gebouw te verkopen”, aldus Menzis-woordvoerder Marike Wijnberg. “Door de verkoop dalen ook onze kosten en dat vertaalt zich in onze premies.”

Menzis blijft haar ruimtes in het gebouw wel langdurig huren. “We zijn zeer verbonden met de mensen in onze regio Groningen en veel van onze medewerkers wonen in dit gebied”, laat Menzis-CFRO Dirk Jan Sloots weten in een reactie. “In dit prachtige pand blijven, is wat we graag willen en heel goed voelt, evenals het feit dat het eigendom overgaat naar een partij die in deze regio thuis is.”

Wat het pand heeft gekost heeft hebben vastgoedbedrijf en de verzekeraar niet bekend gemaakt, maar Vastgoedjournaal denkt te weten dat er een kleine 22 miljoen voor de 20.000 vierkante meter en 340 parkeerplaatsen is betaald.

Tom Veenstra

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

6 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden