Categorieën: Nieuws

Man (24) uit Arnhem gearresteerd in gekraakte jeugdsynagoge voor ‘doxing’ agent

De politie is donderdagavond binnengevallen in de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat. Na de instap werd een 24-jarige man uit Arnhem gearresteerd op verdenking van belediging en smaad tegen een politieagent.

De man zou op diverse sociale media pagina’s een naam en foto en andere persoonlijke gegevens hebben genoemd van een hoofdagent uit Noord-Nederland. De agent deed aangifte, waarna digitaal en tactisch onderzoek uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de 24-jarige man.

De Arnhemmer wordt verdacht van belediging en smaad. Als de feiten gepleegd zouden zijn na 1 januari aanstaande, zou de verdachte waarschijnlijk zijn gearresteerd op verdenking van ‘doxing’. Doxing is het delen van persoonsgegevens van een ander met de bedoeling om diegene te intimideren. Dit wordt na de jaarwisseling strafbaar.

De man is verhoord over zijn betrokkenheid bij het online verspreiden van de gegevens en wordt op dit moment verdacht van belediging en smaad. De verdachte is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

‘Agent werd gedoxed na Pro-Palestinademo op Hoofdstation’

De politie wil niet ingaan waarom de agent het doelwit werd van ‘doxing’. In de kringen rond de demonstranten is dat wel duidelijk: het zou gaan om een agent, die vorige week betrokken was bij het beëindigen van een Pro-Palestina ‘sit in’ op het Hoofdstation.

Op sociale mediakanalen van de demonstranten werd, na het ingrijpen van de politie, meermaals de naam en een foto van één specifieke politieagent gedeeld. Volgens de demonstranten zorgde deze agent ervoor dat het protest verhit raakte, nadat de politie onder meer de wapenstok ter hand nam om een paar demonstranten van het station te verwijderen. Twee van hen werden aangehouden, omdat ze agenten zouden hebben beledigd.

 

 

Tom Veenstra

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

3 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

5 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

6 uur geleden