Categorieën: Nieuws

Man (24) uit Arnhem gearresteerd in gekraakte jeugdsynagoge voor ‘doxing’ agent

De politie is donderdagavond binnengevallen in de voormalige jeugdsynagoge aan de Folkingedwarsstraat. Na de instap werd een 24-jarige man uit Arnhem gearresteerd op verdenking van belediging en smaad tegen een politieagent.

De man zou op diverse sociale media pagina’s een naam en foto en andere persoonlijke gegevens hebben genoemd van een hoofdagent uit Noord-Nederland. De agent deed aangifte, waarna digitaal en tactisch onderzoek uiteindelijk leidde tot de aanhouding van de 24-jarige man.

De Arnhemmer wordt verdacht van belediging en smaad. Als de feiten gepleegd zouden zijn na 1 januari aanstaande, zou de verdachte waarschijnlijk zijn gearresteerd op verdenking van ‘doxing’. Doxing is het delen van persoonsgegevens van een ander met de bedoeling om diegene te intimideren. Dit wordt na de jaarwisseling strafbaar.

De man is verhoord over zijn betrokkenheid bij het online verspreiden van de gegevens en wordt op dit moment verdacht van belediging en smaad. De verdachte is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

‘Agent werd gedoxed na Pro-Palestinademo op Hoofdstation’

De politie wil niet ingaan waarom de agent het doelwit werd van ‘doxing’. In de kringen rond de demonstranten is dat wel duidelijk: het zou gaan om een agent, die vorige week betrokken was bij het beëindigen van een Pro-Palestina ‘sit in’ op het Hoofdstation.

Op sociale mediakanalen van de demonstranten werd, na het ingrijpen van de politie, meermaals de naam en een foto van één specifieke politieagent gedeeld. Volgens de demonstranten zorgde deze agent ervoor dat het protest verhit raakte, nadat de politie onder meer de wapenstok ter hand nam om een paar demonstranten van het station te verwijderen. Twee van hen werden aangehouden, omdat ze agenten zouden hebben beledigd.

 

 

Tom Veenstra

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

55 minuten geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

2 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

3 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

6 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

7 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

9 uur geleden