Categorieën: Nieuws

Recordaantal van ruim 4.000 deelnemers aan Plantsoenloop: “Hardlopen zit enorm in de lift”

De 65ste editie van de Plantsoenloop heeft zaterdag ruim 4.000 deelnemers getrokken. Volgens Johan Meijer van Golazo Noord-Nederland zit hardlopen enorm in de lift.

Hoi Johan! Hoe kijk je terug op deze dag?
“Het is een hele mooie en succesvolle dag geworden. De weersomstandigheden waren ook prima. Tijdens de laatste ronde van de acht kilometer begon het te regenen, maar eigenlijk heeft dat de pret niet mogen drukken. We hadden vandaag een recordaantal van ruim 4.000 deelnemers. Op de acht kilometer hadden we bijvoorbeeld een verdubbeling van het aantal deelnemers in vergelijking met vorig jaar. En daar zijn we als organisatie erg blij mee.”

Het recordaantal. Hoe is dat te verklaren?
“De wedstrijd in het Noorderplantsoen wordt enorm gewaardeerd. Het is een mooie locatie, die in trek is. Vorig jaar hebben we wat wijzigingen doorgevoerd waarbij we onder andere een 4 kilometer hebben toegevoegd. Dat is een hele goede toevoeging geweest. En dat kregen we vandaag ook teruggekoppeld van de deelnemers. Dat men de manier waarop het georganiseerd wordt op prijs stelt, en dat het een mooie locatie is.”

Tekst gaat verder onder de foto:

Jacelyn Gruppen was de snelste vrouw. Lianna van de Belt werd tweede, Yasmine Hillebrink derde. Foto: Rieks Oijnhausen

Feit is dat ook bij andere hardloopevenementen het aantal deelnemers groeit …
“Het hardlopen zit in de lift, dat ben ik met je eens. Straks in december hebben we de Stadspark Nightrun. Dat evenement is nog niet uitverkocht, maar dat gaat al wel heel snel. En ook bij de onlangs gehouden 4 Mijl ging het heel goed. Toch denk ik dat de Plantsoenloop wel het favoriete evenement is. Als je ook zag hoeveel toeschouwers er vandaag waren: ouders, vrienden en bekenden die hun geliefden aan kwamen moedigen. Het was echt een feestje.”

Zijn alle leeftijden ook vertegenwoordigd?
“Absoluut. We begonnen vanochtend om 09.00 uur met de allerjongsten. En het eindigde vanmiddag met de deelname van de Nederlands Kampioen Cross. Eigenlijk alle leeftijden zijn goed vertegenwoordigd. De tijden die vandaag zijn neergezet, zijn ook prima. Er zijn mooie prestaties neergezet. En de manier waarop het beleefd wordt. Sommigen doen op individuele titel mee, maar je zag ook bijvoorbeeld groepen van scholen deelnemen. Dat is heel leuk om te zien.”

Uitslagen
De 8 kilometer werd zaterdag gewonnen door Tom Hendrikse in een tijd van 23:45. Nik Lemmink werd tweede, het brons ging naar Job IJtsma. Jacelyn Gruppen uit Hoogeveen was met 27:19 minuten de snelste vrouw. Op de 4 kilometer ging de hoofdprijs naar Nick Marsman. Marsman zette een tijd van 11:59 op de klokken. Thije Tjebbes werd tweede op vijftien seconden achterstand. Bram Buigel werd derde. Bij de 4 kilometer Kids Run voor 10- tot 14-jarigen ging de eerste prijs naar Pim Tebbens. Tweede werd Kas Tebbens, Jordy Smook kreeg het brons. Bij de 2 kilometer voor 10- tot 12-jarigen was Job Sikkens het snelste. Bas Hoogakker werd tweede, derde werd Gijs Sikkens.
.
Bij de 2 kilometer voor 6- tot 9-jarigen bij de meisjes won Evie Rouwenhorst. Fenna Rijenga en Julie Boonstra werden respectievelijk tweede en derde. Bij dezelfde categorie bij de jongens won Daley ten Hooven. Levin Bell werd tweede, Mees Buijs ging er met de derde prijs vandoor.

Tom Hendrikse was de snelste man, gevolgd door Nik Lemmink en Job IJtsma. Foto: Rieks Oijnhausen

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

2 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

2 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

3 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

4 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

5 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

6 uur geleden