Categorieën: Nieuws

Nieuwe banenmarkt heet ‘StartFest’, want het is ook een festival

Er komen twaalf nieuwe banenmarkten naar Groningen en Noord-Drenthe, onder de naam ‘Startfest’. Dat kondigde Carine Bloemhoff, voorzitter arbeidsmarktregio Groningen & Noord-Drenthe en wethouder van Groningen dinsdag aan.

StartFest is geen gewone banenmarkt. Het zijn gezellige en inspirerende festivals waar het draait om talent, ontwikkeling en werk. Het draait allemaal om het talent van de bezoekers, met vragen als: hoe kunnen zij die talenten ontdekken en vaardigheden laten groeien? Hoe kunnen zij een volgende carrièrestap te maken? Hoe vinden zij werk dat aansluit bij hun talent en vaardigheden?

Bedrijven laten op de festivals zien welke vaardigheden zij belangrijk vinden en proberen bezoekers voor zich te winnen om bij hen te komen werken. Projectleider Esther Pleizier: “Door de grote krapte op de arbeidsmarkt moeten we anders kijken naar ontwikkelen, boeien en binden van talenten in onze regio. Het doel van de festivals is daarom om bezoekers te prikkelen en uit te dagen een stap te maken naar een opleiding of (ander) werk. Werkgevers en opleiders laten zien op welke manier dit bij hen kan.

Carine Bloemhoff: “Er ligt een enorme uitdaging om zoveel mogelijk inwoners in Groningen en Noord-Drenthe optimaal te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt. Daarom bundelen we als regio de krachten. Tijdens StartFest zetten regionale onderwijsinstellingen, werkgevers, vakbonden, brancheorganisaties, opleidingsfondsen, gemeenten, provincie en UWV samen de schouders eronder om de festivals tot een succes te maken.”

De festivals zijn gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig. De aftrap is op 25 januari in de Euroborg. Vervolgens op 14 maart in Appingedam, 14 mei in Assen, 27 juni in Scheemda en 3 oktober, opnieuw Groningen. Meer informatie is beschikbaar op de website http://www.startfest.nl.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft vrijdagavond een klein cordon politie, getooide in kogelwerende vesten,…

7 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

10 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

10 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

12 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

12 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

14 uur geleden