Categorieën: Nieuws

Forum Groningen verwacht record aantal bezoekers

Het Forum Groningen verwacht voor dit jaar een record aantal van circa 2,3 miljoen bezoekers. Ook de aantallen bioscoopbezoekers en bibliotheekabonnementen zullen toenemen.

Vorig jaar bezochten bijna 2,1 miljoen mensen de hoofdlocatie aan de Nieuwe Markt. Een kleine 94 duizend mensen bezochten de exposities, ruim 132 duizend mensen bekeken een film en er werden 825 duizend boeken uitgeleend.

Gemeenten hebben sinds dit jaar de regiefunctie over de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) in de lokale bibliotheken. Het gaat onder meer om opgaven op gebied van armoede, inclusie, digitalisering en laaggeletterdheid. Het Forum is hiervoor verantwoordelijk.

Groningen gaat dit najaar van start met twee nieuwe ontwikkelpleinen: aan de Nieuwe Markt en in Ten Boer. In de hoofdvestiging komt een maandelijkse informatiemarkt. Bij een ontwikkelplein krijgen mensen informatie, praktische hulp en begeleiding op gebied van werk, studie, wonen, gezondheid, financiën en opvoeding.

De gemeente heeft in juni voor de filialen in Ten Boer, Haren, Hoogkerk en Lewenborg bij de Rijksoverheid om geld gevraagd voor verbouwingen en extra openingsuren. Dat is in de eerste ronde niet gehonoreerd. Later deze maand dient de gemeente opnieuw een verzoek in. De kans op toekenning is volgens de gemeente ditmaal aanzienlijk hoger.

Het Forum heeft de gemeente kortgeleden om hulp gevraagd, omdat het de fors gestegen energiekosten niet kan betalen. De gemeente verwacht dat het Forum met de beschikbare energierekening (aanvraag 400 duizend euro), inzet eigen vermogen (840 duizend) en aanspraak op de aanloopreserve (460 duizend euro) voldoende eigen vermogen behoudt voor de nabije toekomst.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Aantal daklozen neemt toe, Stadspartij wil zo snel mogelijk gesprek

Het aantal daklozen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. De fractie van Stadspartij 100%…

3 uur geleden

Kerkhof Garmerwolde wordt biodiverser: “Nieuwe bomen en struiken en plaatsen van nestkasten”

In augustus gaat in Garmerwolde gestart worden om het kerkhof biodiverser te maken. Het gaat…

3 uur geleden

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

4 uur geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

14 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

14 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

15 uur geleden