Categorieën: Nieuws

Donderdag lokaal glad door aanvriezende mist, sneeuw in het weekend lijkt Groningen voorbij te gaan

De komende dagen blijft koud weer de boventoon voeren in het Groningse weerbeeld. Droge sneeuw maakt het weerbeeld voorlopig nog niet compleet in ons gebied. In plaats daarvan is het mist wat de boventoon lijkt te voeren.

Die mist laat zich ook donderdag flink zien, aldus OOG-weerman Johan Kamphuis: “Donderdag zijn er hardnekkige mistbanken en schommelt het kwik rond het vriespunt, na een start met lichte tot matige vorst. Er staat weinig wind uit het westen tot zuidwesten. Lokaal kan het glad zijn door aanvriezende mist.”

In de nacht naar vrijdag daalt het kwik 3 tot 5 graden onder het vriespunt, vervolgt Kamphuis. Volgens de weerman is er dan opnieuw kans op mist en lokale gladheid. “Ook vrijdag is er eerst mist. In de middag wordt het zicht beter en misschien dat de zon even doorbreekt. Bij rustig weer schommelt het kwik rond het vriespunt. In de nacht is er opnieuw lichte tot matige vorst, met temperaturen tussen -4 tot -7 graden.”

Kamphuis denkt dat komend weekend overwegend droog weer brengt. De kans op sneeuw die woensdag op de radar leek te verschijnen is kleiner geworden, aldus de weerman: “Een sneeuwgebied lijkt ons zondag toch niet te kunnen bereiken. Verder is het wisselend bewolkt weer. Overdag schommelt het kwik rond of ene graadje boven het vriespunt en in de nachten vriest het enkele graden. De kans op nacht- en ochtendmist neemt af, maar verdwijnt niet.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden