Categorieën: Sport

Amateurvoetbal: Punt voor Gorecht, pak slaag VVG, periode voor Helpman

In de tweede klasse J pakte Gorecht zaterdagmiddag een punt en gingen VV Groningen en FC Lewenborg onderuit. In 3C greep Helpman, ondanks een nederlaag tegen The Knickerbockers, de eerste periodetitel.

2J

De wedstrijd tussen Achilles 1894 en Gorecht eindigde in Assen in 4-4 en had een bijzonder scoreverloop. De ploeg uit Assen kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Leon Regtop en Ferdi Hidding. Nog voor de pauze repareerde Gorecht de achterstand door drie keer te scoren. Rein Werumeus-Buning, Mark Haverkamp en Christof Otten troffen doel. Na de pauze maakte Regtop weer gelijk 3-3. Sam Niewold zette Gorecht weer op voorsprong, maar Daniel Zoer bezorgde Achilles 1894 alsnog een punt.

Gorecht is derde met een punt achterstand op Noordscheschut en FC Wolvega. Volgende week is de laatste ronde voor de eerste periodetitel. Gorecht speelt dan thuis tegen Wolvega. Noordscheschut ontvangt nummer vier VEV’67, dat ook nog mee doet om die prijs.

VV Groningen ging thuis hard over de knie. Kollum won met 7-1. Davy Wilkens scoorde voor VVG, dat elfde is met zes punten uit zeven wedstrijden.

FC Lewenborg verloor in Leek met 3-0 van VEV ’67. Lewenborg is veertiende en laatste met drie punten uit zeven wedstrijden.

3C

Helpman pakte de eerste periodetitel in 3C ondanks een nederlaag tegen The Knickerbockers: 2-1. TKB begon wat beter aan de wedstrijd, maar toen Helpman zich liet gelden was het ook snel raak. Camiel Buursma scoorde.

Direct rust werd een speler van TKB neergeduwd in het strafschopgebied en Tobias Stel pakte het presentje uit: 1-1. De studenten waren na rust sterker. In de laatste minuut kreeg Helpman de bal niet weg na een vrije trap en Laurens Stellingwerf knalde TKB naar de winst. TKB rukte op naar de derde plaats met tien uit zeven, zes punten minder dan Helpman.

Helpman pakte de titel, omdat Groen Geel de enige concurrent versloeg. In en tegen Aduard won Groen Geel met 4-1. Jermo Verbeek scoorde twee keer en Koen Olde Monnikhof en Nick Kamst één keer. Groen Geel is zevende met negen uit zeven.

Na Groen Geel volgen HFC ’15 en Be Quick 1887 (zaterdag). Het onderlinge duel in Hoogkerk werd met 3-2 door HFC gewonnen. Robby van Sluis scoorde twee keer. Er werden nogal wat gele kaarten getrokken en beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. HFC’15 vanwege rood en Be Quick kon na een blessure niet meer wisselen.

Lycurgus – Veendam 1894 werd 1-1. Frank van der Veen scoorde voor Lycurgus. Mamio – Loppersum werd afgelast. Lycurgus is tiende met zeven uit zes. Mamio laatste met vijf uit zes.

Lagere klassen

In 4E gaat het niet best met Amicitia VMC. Ook de zevende wedstrijd werd verloren. Veenhuizen was op Coendersborg met 7-1 te sterk. Amicitia kreeg al 39 treffers om de oren.

VVK draait mee in de middenmoot. Thuis tegen Waskemeer werd het 3-3.

In 5E verloor Haren voor het eerst. BSVV won op sportpark de Koepel met 3-2. Glimmen nam de koppositie over na een 4-0 thuiszege op Asser Boys. Gruno verpletterde GEO uit Garmerwolde met 8-0. Gruno, dat een jaar geen elftal had in de standaardklasse, rukte op naar de vierde plek.

Andor Heij

Recente berichten

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

3 minuten geleden

Handhavers waarschuwen bezoekers Noorderplantsoen voor alcoholverbod: “Boete is zonde”

Handhavers van de gemeente Groningen waarschuwen via sociale media dat er in delen van het…

1 uur geleden

Nieuwe zoektocht naar lichamen vijftien geëxecuteerde stakers Appèlbergen

Dit voorjaar is er een nieuw onderzoek gestart naar de vijftien vermiste lichaam van geëxecuteerde…

3 uur geleden

Honderden euro’s geboden voor kaartjes voetbalkraker Groningen tegen Roda JC

Op Marktplaats wordt er fanatiek geboden op kaartjes voor de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen Roda…

3 uur geleden

Groningse brandweer herdenkt collega’s die tijdens Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen

Brandweer Groningen heeft zaterdag bij het oorlogsmonument aan de Sontweg een bloemstuk gelegd. Ook werd…

4 uur geleden

Gestolen scooter teruggevonden voor eigenaar aangifte kon doen

Politieagenten hebben zaterdagochtend een gestolen scooter aangetroffen terwijl er van de diefstal nog geen aangifte…

4 uur geleden