Categorieën: Nieuws

‘Hip hergebruik’ week lang centraal in Happy Huis Make-over op OOG

De nieuwste woontrend heet ‘hip hergebruik’. Dat betekent: je woonkamer opnieuw inrichten met beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een berg afval. Woonstylist Maaike Starreveld ging die uitdaging aan en het resultaat is deze week te zien op OOG TV.

Starreveld en interieur-studenten van het Alfa-college hebben afgelopen september, ergens in Selwerd, de woning van Berry een duurzame make-over gegeven. Tv-camera’s legden al hun circulaire tips en ideeën vast. Deze zijn vanaf maandagavond te zien.

Happy Huis Make-over is onderdeel van de Week van het Afval van de gemeente Groningen. Dit jaar is er speciale aandacht voor het afvalvrij inrichten van je huis. Het tv-programma is onderdeel van een breed scala aan activiteiten rond het terugdringen van afval. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Klein budget, groot resultaat

Voor een budget van 500 euro zijn studenten onder leiding van styliste Maaike Starreveld aan de slag gegaan. Hierbij werd niet alleen gebruik gemaakt van kringloopwinkels en -websites, maar ook andere mogelijkheden. Zo is er een repair café, waar bijvoorbeeld elektrische apparaten van Barry zijn gerepareerd. Bij een buurtcentrum kun je hout laten zagen en ook bij de Stadswerkplaats kun je terecht om machines te gebruiken voor bijvoorbeeld houtbewerking. Deze machines zijn erg duur in de aanschaf, maar kun je dan voor een laag tarief gebruiken om te gaan klussen.

De make-over is van 16 t/m 20 oktober te zien op OOG TV. De afleveringen zijn ook te zien op de Youtube- en Facebook-pagina’s van de gemeente Groningen en OOG. Woonstylist Maaike Starreveld was te gast in de OOG Ochtendshow om meer over het programma te vertellen:

13-10-2023 Happy House Makeover tijdens Week van de Duurzaamheid op OOG TV

Hieronder vind je alvast de promo van de serie.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden