Categorieën: Nieuws

Oogstmarkt in Haren trekt veel belangstelling: “Zoveel mogelijk geld inzamelen voor goede doelen”

De oogstmarkt, die zaterdag plaatsvond rond de Gorechtkerk in Haren, heeft veel belangstelling getrokken. De netto-opbrengsten gaan volledig naar het goede doel.

“Rond 16.00 uur hebben we de markt gesloten, en we zitten nu nog even gezellig na te praten over deze mooie dag”, vertelt Anda Kooi-Vaatstra van de organisatie. “Vorig jaar moesten we de markt noodgedwongen binnen organiseren vanwege het slechte weer, dit jaar kon het gelukkig weer buiten. En je ziet dat het dan beter tot zijn recht komt. Je kunt het mooi presenteren, en voor mensen is het makkelijker om even langs te komen.”

“Veel belangstelling voor zelfgemaakte jam”
Hoeveel bezoekers er geweest zijn, durft Kooi-Vaatstra niet te zeggen: “We hebben het niet bijgehouden. Maar het was een constante stroom, zonder dat het echt druk was. En als je vraag wat op de markt in trek was, dan waren dat de herfststukjes en de zelfgemaakte hortensiakransen. Maar ook de zelfgemaakte jam, stoofperen, appels en verschillende cadeauartikelen gingen als warme broodjes over de toonbank. We kunnen terugkijken op een hele succesvolle dag.”

Tal van acties
Het geld dat met de markt verdiend is, gaat naar twee goede doelen. “Van september tot mei organiseren we tal van acties waarmee we zoveel mogelijk geld verdienen. Deze oogstmarkt was de eerste actie van het nieuwe seizoen. En er volgen nog zeven of acht acties. Dan moet je denken aan een kerstmarkt in december, een boeken- en vlooienmarkt in februari, een paasconcert en een Koningsdagconcert.”

Goede doelen
De helft van de opbrengsten gaat naar Gehoord en Gezien in Onnen. “Deze dagbesteding is voor mensen die beperkt zijn in horen én zien. Door deze beperking verloopt de informatieverwerving vaak niet goed, waardoor communicatieproblemen ontstaan. Bij de dagbesteding wordt in kaart gebracht wat voor iedereen persoonlijk de meest optimale communicatie uitgangspunten zijn. Het andere project is de stichting Eboo in Kenia. Eboo is actief in de sloppenwijk Kibera, in de hoofdstad Nairobi. Voor kinderen is het daar niet vanzelfsprekend om naar school te gaan. Eboo helpt om dit toch mogelijk te maken.”

Welk bedrag zaterdag is opgehaald is nog onbekend. De organisatie laat weten dat het eindbedrag aan het einde van het seizoen bekend zal worden gemaakt, en overhandigd zal worden aan de twee organisaties.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

48 minuten geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

2 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

3 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

3 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

3 uur geleden

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

5 uur geleden