Categories: Nieuws

Weer rijstroken minder op A7 tussen Hoogkerk en Groningen-West; snelweg is donderdag- en zaterdagnacht in één richting dicht

Aannemerscombinatie Herepoort gaat aanstaande vrijdag verder met de werkzaamheden aan de A7 en de ring zuid tussen Hoogkerk en Groningen-West. Aan beide kanten van de weg moeten daarom weer rijstroken worden afgesloten. Komende donderdagnacht is de snelweg daarom helemaal dicht van Westpoort tot Groningen-West. Zaterdagnacht wordt de rijbaan in de andere richting helemaal afgesloten.

Komende vrijdagavond moet het verkeer het tussen Hoogkerk en Groningen-West al met een rijstrook minder stellen. De maandag erop gaat ook op de rijbaan richting Drachten één rijstrook dicht. Door de afsluiting is ook de toerit bij Hoogkerk dicht en moet het verkeer omrijden via het Hoendiep.

De afsluiting van de rijstroken duurt drie weken. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september gaan de rijstroken weer open. Groningen Bereikbaar laat weten dat er geen omleidingsroute wordt gemaakt, omdat één rijstrook open blijft.

Toch waarschuwt de verkeersorganisatie voor drukte op de weg. Eerder dit jaar werd op hetzelfde traject al meermaals één rijstrook afgesloten. Toen zorgde dat ook al regelmatig voor verkeersopstopping en files tussen de twee afslagen. Parkeren bij één van de P+R locaties aan de rand van de stad is volgens Groningen Bereikbaar het enige alternatief.

Nachtafsluitingen

Herepoort moet de rijbaanafsluitingen nog wel klaarzetten. Daarom zijn de A7 en de zuidelijke ringweg van donderdag 10 augustus 20.00 uur tot vrijdagochtend 06.00 uur dicht van Westpoort tot aan Groningen-West. Van zondag 13 augustus 22.00 uur tot maandag 14 augustus 06.00 uur is de weg dicht vanaf ring west tot de Laan Corpus den Hoorn.

Tom Veenstra

Recent Posts

Voorlichting over zorgverzekeringen op Grote Markt

Voor mensen die niet weten wat wel of niet vergoed wordt in het basispakket van…

37 minuten ago

Leerlingen Willem Lodewijk Gymnasium pakken internationale prijs

Twee leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium zijn in de prijzen gevallen tijdens de twintigste…

1 uur ago

Maandagavond overlast door heien funderingspalen bij Europaweg

Maandagavond (vanavond) gaan tussen 20.00 uur en 00.00 uur funderingspalen de grond in bij de…

3 uur ago

Doktersdienst hoopt te hoge druk tijdens kerstweekeinde te voorkomen

De doktersdienst in Groningen verwacht vanwege het lange kerstweekeinde een grote druk op de huisartsenspoedposten.…

3 uur ago

Weer Kerstkaart: “De kans op een witte kerst is vandaag niet veel soeps”

De kans op een witte kerst is vandaag niet veel soeps, stelt OOG weerman Johan…

3 uur ago

Spoordijken in Noord Nederland zijn kwetsbaar

Vrijwel alle spoordijken in Noord Nederland zijn kwetsbaar. Dat meldt de Volkskrant maandagmorgen op basis…

3 uur ago