Categorieën: Nieuws

FC Groningen waarschuwt onderzoeksjournalist Darshan Boerema: ‘Neem geen persoon met stadionverbod mee de Euroborg in’

Volgens FC Groningen is een journalist van plan om komende zondag een persoon met een stadionverbod de Euroborg in te smokkelen. Die journalist blijkt Darshan Boerema te zijn. De journalist is verbaasd door de houding van de club en laat weten dat de actie hoe dan ook doorgaat.

De club laat vrijdagochtend weten dat deze actie komende zondag zou moeten plaatsvinden, tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Ajax. Boerema was van plan om, via een video-item, aan te tonen dat het mogelijk is om met een stadionverbod binnen te komen bij een Eredivisiewedstrijd.

De clubleiding laat weten zich af te vragen of het plan van Boerema ‘het algemeen belang dient’ en twijfelt daarnaast aan het journalistieke doel van de geplande actie: “We vragen ons af of dit kan worden geschaard onder de categorie ‘onderzoeksjournalistiek’.”

De club laat aan Boerema weten dat het zich instelt op het plan van Boerema en extra gaat opletten. De club roept de journalist op af te zien van zijn plan omdat het niet bijdraagt aan de oplossing van de problematiek rondom de handhaving van stadionverboden. “FC Groningen zal, als het plan wordt doorgezet, tegen beide personen aangifte doen”, laat de club weten. “De club heeft al bij de politie Groningen en de KNVB melding gemaakt het voorgenomen plan van de journalist.”

Boerema: ‘Reactie echt betreurenswaardig, club is bezig met journalistiek om zeep helpen’

Boerema laat weten verbaasd te zijn door de houding van FC Groningen. De journalist grapt: “Ik heb nog nooit de publiciteit gehaald, voordat ik een item heb gepubliceerd. Maar ik vind de reactie van de club echt betreurenswaardig. Het is wel zwak om direct met aangifte te dreigen. Dan ben je volgens mij bezig om de journalistiek om zeep te helpen. Dit is een serieus punt. En als je kijkt naar wat ik eerder heb gedaan, kun je er van op aan dat ik journalistieke normen naleef.”

De onderzoeksjournalist stelt het daarnaast vreemd te vinden dat FC Groningen geen contact met hem heeft gezocht, maar meteen zelf naar de media is gestapt: “Ik snap dat dit vervelend is voor FC Groningen, maar neem dan eerst even contact met mij op.”

Boerema laat weten dat de actie wel gaat plaatsvinden, maar op een andere manier. “We gaan het ook vastleggen, omdat het wel honderd procent plaatsvindt. Deze actie zou een klein stukje van een groter item zijn geweest. Maar dit item komt er wel, met of zonder FC Groningen.”

Het is niet voor het eerst dat Boerema met een experiment een probleem aankaart in Groningen. In november vorig jaar zorgde de onderzoeksjournalist voor enige ophef, door met een op internet gekocht boa-uniform door de stad te lopen. In januari van dit jaar huurde Boerema een auto en kocht hij drank en sigaretten met een op internet gekocht rijbewijs. Eerder deze maand toonde hij aan dat minderjarigen makkelijk alcohol en tabak kunnen kopen via flitsbezorgers.

Tom Veenstra

Recente berichten

Wolken, opklaringen, buien en fris weer blijven de komende week het devies

Zonder jas de deur uit zit er voorlopig niet in en een paraplu kan op…

2 uur geleden

Westelijke ringweg komend weekend deels dicht

De westelijke ringweg (N370) is komend weekend deels dicht. De weg is vanaf vrijdagavond in…

4 uur geleden

Dodenherdenking in Groningen wordt ‘anders dan andere jaren’ vanwege extra veiligheidsmaatregelen

De gemeente Groningen neemt dit jaar extra maatregelen om de dodenherdenking op 4 mei veilig…

5 uur geleden

Noordelijke ouderenzorg voelt zich nog steeds achteraan staan na Voorjaarsnota: ‘Kabinet de ouderenzorg als pinautomaat’

“Ondanks eerdere beloftes en bezweringsformules, laat het demissionaire kabinet de ouderenzorg in de kou staan.”…

5 uur geleden

Extra reistijd in meivakantie tussen Groningen en Zwolle door renovatie brug

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten van maandag 29 april tot en met woensdag 1…

6 uur geleden

Wat vindt Groningen van het Geheugenpaviljoen? Vul onze enquête in!

Het Geheugenpaviljoen is een stuk van de oude zuidelijke ringweg dat een kunstwerk en een…

7 uur geleden