Categories: Nieuws

FC Groningen waarschuwt onderzoeksjournalist Darshan Boerema: ‘Neem geen persoon met stadionverbod mee de Euroborg in’

Volgens FC Groningen is een journalist van plan om komende zondag een persoon met een stadionverbod de Euroborg in te smokkelen. Die journalist blijkt Darshan Boerema te zijn. De journalist is verbaasd door de houding van de club en laat weten dat de actie hoe dan ook doorgaat.

De club laat vrijdagochtend weten dat deze actie komende zondag zou moeten plaatsvinden, tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Ajax. Boerema was van plan om, via een video-item, aan te tonen dat het mogelijk is om met een stadionverbod binnen te komen bij een Eredivisiewedstrijd.

De clubleiding laat weten zich af te vragen of het plan van Boerema ‘het algemeen belang dient’ en twijfelt daarnaast aan het journalistieke doel van de geplande actie: “We vragen ons af of dit kan worden geschaard onder de categorie ‘onderzoeksjournalistiek’.”

De club laat aan Boerema weten dat het zich instelt op het plan van Boerema en extra gaat opletten. De club roept de journalist op af te zien van zijn plan omdat het niet bijdraagt aan de oplossing van de problematiek rondom de handhaving van stadionverboden. “FC Groningen zal, als het plan wordt doorgezet, tegen beide personen aangifte doen”, laat de club weten. “De club heeft al bij de politie Groningen en de KNVB melding gemaakt het voorgenomen plan van de journalist.”

Boerema: ‘Reactie echt betreurenswaardig, club is bezig met journalistiek om zeep helpen’

Boerema laat weten verbaasd te zijn door de houding van FC Groningen. De journalist grapt: “Ik heb nog nooit de publiciteit gehaald, voordat ik een item heb gepubliceerd. Maar ik vind de reactie van de club echt betreurenswaardig. Het is wel zwak om direct met aangifte te dreigen. Dan ben je volgens mij bezig om de journalistiek om zeep te helpen. Dit is een serieus punt. En als je kijkt naar wat ik eerder heb gedaan, kun je er van op aan dat ik journalistieke normen naleef.”

De onderzoeksjournalist stelt het daarnaast vreemd te vinden dat FC Groningen geen contact met hem heeft gezocht, maar meteen zelf naar de media is gestapt: “Ik snap dat dit vervelend is voor FC Groningen, maar neem dan eerst even contact met mij op.”

Boerema laat weten dat de actie wel gaat plaatsvinden, maar op een andere manier. “We gaan het ook vastleggen, omdat het wel honderd procent plaatsvindt. Deze actie zou een klein stukje van een groter item zijn geweest. Maar dit item komt er wel, met of zonder FC Groningen.”

Het is niet voor het eerst dat Boerema met een experiment een probleem aankaart in Groningen. In november vorig jaar zorgde de onderzoeksjournalist voor enige ophef, door met een op internet gekocht boa-uniform door de stad te lopen. In januari van dit jaar huurde Boerema een auto en kocht hij drank en sigaretten met een op internet gekocht rijbewijs. Eerder deze maand toonde hij aan dat minderjarigen makkelijk alcohol en tabak kunnen kopen via flitsbezorgers.

Tom Veenstra

Recent Posts

Vliegtuigje zoekt winnaar Oudejaarstrekking Staatsloterij

De Staatsloterij doet een uiterste poging om de winnaars uit Groningen van de Oudejaarstrekking 2022…

31 minuten ago

Kevin van Veen terug naar Schotland voor geboorte baby

Voetballer Kevin van Veen is deze woensdag voor onbepaalde tijd teruggekeerd naar Schotland. De spits…

55 minuten ago

Johan de Wittstraat krijgt meer groen en grotere pluktuin

De gemeente stelt 278 duizend euro beschikbaar voor de herinrichting van de Johan de Wittstraat…

1 uur ago

Verpleegkundigen UMCG delen taartjes uit op Wereld Aids Dag

Aanstaande vrijdag is het Wereld Aids Dag. Drie verpleegkundigen van het UMCG gaan die dag…

2 uur ago

Studentenorganisaties blij met nieuwe zorgverzekering

De studentenorganisaties zijn blij met de nieuwe zorgverzekering voor studenten. ”Die sluit écht aan op…

3 uur ago

“Woensdag winterse buien, komend weekend kans op sneeuw”

De winter laat zich de komende dagen vaak zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen er…

14 uur ago