Categorieën: Nieuws

Boomwachters en Platform GRAS ook tegen plannen openluchtbioscoop Stadspark: “Ga voor regie en visie”

Bewonersorganisatie Stadspark Natuurlijk! staat niet alleen in de kritiek op de plannen die er zijn om een openluchtbioscoop in het Stadspark aan te leggen. Ook Boomwachters Groningen en Platform GRAS zijn tegen de plannen.

“Het gaat om een moeizaam plan”, schrijft directeur Peter Michiel Schaap van Platform GRAS. “Mijn tip voor de raadsleden zou zijn, stem tegen deze plannen. Ga je eerst sterk maken voor een echt goed en duurzaam plan voor het gehele park. Ga voor regie en visie.” Boomwachters Groningen: “Ook wij maken ons grote zorgen om deze plannen in het Stadspark en zullen 31 mei wederom inspreken. Laten we zuinig zijn op het grootste natuurgebied in Stad.”

Zorgen over de natuur en lichtoverlast
De bedoeling is dat volgend jaar zomer de eerste films vertoond worden in het Stadspark. De afgelopen periode heeft de initiatiefnemer onderzoek gedaan naar de geluidsbelasting die de bioscoop zou opleveren. Het resultaat van metingen van een akoestisch adviesbureau is dat de belasting ver beneden de geluidsniveaus ligt die bijvoorbeeld een concert veroorzaken. Stadspark Natuurlijk! zegt dat bij de metingen alleen gekeken is naar hoge tonen. De bewonersorganisatie zou liever zien dat er met koptelefoons wordt gewerkt, en daarnaast maakt men zich zorgen over de afkalving van de natuur, de lichtoverlast voor dieren en de schade aan bermen en grasstroken.

“Ruime onvoldoende”
Platform GRAS geeft het plan een ruime onvoldoende. Schaap: “Ik ben niet perse tegenstander van een openluchtbioscoop in het Stadspark. Maar wel in deze vorm en binnen deze opzet. Het initiatief zelf is aardig, maar het plan krijgt een ruime onvoldoende. Dat zal zo blijven totdat er een inspirerende en goede onderliggende visie ligt op het Stadspark en omgeving en de gemeente Groningen de regie pakt.” Volgens Schaap zou een openluchtbioscoop ook op een andere plek gerealiseerd kunnen worden.

Of de openluchtbioscoop er ook daadwerkelijk gaat komen: op 31 mei gaat de gemeenteraad over het onderwerp praten. Verschillende partijen hebben laten weten te willen inspreken tijdens deze vergadering. Maar of dat soelaas biedt? Het gemeentebestuur lijkt weinig beren op de weg te zien.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

9 minuten geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

49 minuten geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd er een…

56 minuten geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

1 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

2 uur geleden