Categorieën: Nieuws

Minister zet misvatting rond berisping Gomarus recht: ‘Suggestie dat school homoseksualiteit afkeurt is geenszins het geval’

Volgens minister Dennis Wiersma is het nooit zijn bedoeling geweest om het Gomarus College te berispen rond de inhoud van haar ‘identiteitsdocument’. Dat liet Wiersma donderdagmiddag weten in een brief aan de Tweede Kamer. Wiersma wil daarmee de gewekte suggestie dat de scholengroep homoseksualiteit afkeurt graag wegnemen.

Volgens Wiersma werd afgelopen dinsdag, in de beantwoording van Kamervragen van drie Kamerleden, onterecht de indruk gewekt dat in het identiteitsdocument van het Gomarus College sprake is van het afwijzen van homoseksualiteit. “De indruk die is ontstaan is onjuist en dat is uiterst vervelend voor de school in kwestie”, aldus Wiersma. “Zo hebben meerdere media ten onterechte gemeld dat ik de school op dit punt zou berispen. Dat is nadrukkelijk niet het geval en ook niet mijn bedoeling geweest.”

Wiersma benadrukt dat het identiteitsdocument van het Gomarus homoseksualiteit niet afkeurt, zoals de scholengroep dat afgelopen dinsdag ook deed. “De school maakt zich daarentegen sterk voor een inclusieve en veilige school waar leerlingen zichzelf kunnen zijn”, aldus Wiersma. “Iedereen in de school zet zich hier voor in. De gewekte suggestie dat de GSG homoseksualiteit afkeurt wil ik dus graag wegnemen. Dat is geenszins het geval. Daarnaast is het Gomarus College een gereformeerde school, en geen reformatorische school.”

Volgens Wiersma is er inmiddels contact geweest tussen het Gomarus en het ministerie van Onderwijs over de ontstane situatie. Die is volgens Wiersma uiterst vervelend voor de school. “Ik hecht eraan dit ook richting uw Kamer recht te zetten”, besluit de onderwijsminister.

Tom Veenstra

Recente berichten

Dinsdag en woensdag droog, met wellicht een graadje nachtvorst

De komende dagen blijft het droog, met kans op lichte nachtvorst. Na woensdag komt de…

6 uur geleden

Woningbrand aan Troelstralaan

De alarmcentrale kreeg maandagavond tegen achten een melding van een woningbrand aan de Troelstralaan in…

7 uur geleden

Trainer Arjan Tammenga verlaat Blauw Geel ’15 na dit seizoen

Voetbalvereniging Blauw Geel'15 gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Arjan Tammenga stopt er mee…

8 uur geleden

Onvrede over fietsers en voetgangers op Grote Markt

De Grote Markt wordt verbouwd. Er zijn fonteinen geplaatst, bomen geplant en de busbaan is…

10 uur geleden

Uit Stad ontsnapte psychotische tbs’er (33) opgepakt in Tsjechië

Mouloud M, de tbs'er die op 7 februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen,…

11 uur geleden

Lieselot Van Damme nieuwe directeur Kunstpunt Groningen

Lieselot Van Damme begint op 15 april met haar nieuwe functie als directeur-bestuurder van Kunstpunt…

12 uur geleden