Categorieën: Sport

FC Groningen dieper in degradatiezorgen na verlies tegen SC Heerenveen

FC Groningen is er niet in geslaagd om de kansen op degradatie te verkleinen. De ploeg van Dennis van de Ree verloor de derby tegen SC Heerenveen met 0-2. Twee doelpunten van spits Sydney van Hooijdonk nekten de Groningers.

Groningen begon de wedstrijd niet eens zo slecht. Na 11 minuten was er een flitsende omschakeling waarbij Manu een tegenstander uitspeelde en vervolgens keihard op de lat schoot. Niet veel later was het Blokzijl die na een vrije trap van Duarte en het terugkoppen van Balker de bal net naast schoot. Maar zoals vaker dit seizoen bij FC Groningen was daar ineens Heerenveen. Een afstandsschot werd door Groningen-keeper Verrips niet goed gekeerd waarna Van Hooijdonk van dichtbij binnen kon schieten. Vlak voor rust werd het nog erger voor de Groningers toen een voorzet van de zijkant door zowel Bech Sørensen als Blokzijl niet kon worden uitverdedigd en wederom Van Hooijdonk tekende voor 0-2.

 

Hoewel vooraf het publiek nog was opgezweept door Rooie Rinus en Pé Daalemmer en er nog enkele prachtige sfeeracties tijdens de wedstrijd waren geweest, was bij het publiek daarna het vertrouwen weg. Het werd stiller en stiller in het stadion. En wat Van der Ree ook probeerde, 3-2-5 of 4-2-4, geen enkel offensief systeem kon het tij keren. Groningen kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten en zo bleef het 0-2.

 

Aan het eind van de wedstrijd moest er nog tijdelijk worden gestaakt door gedoe op de tribunes. Zelfs enkele FC Groningen-spelers meldden zich bij de noordtribune om supporters tot bedaren te brengen en terug de tribune op te sturen. Jetro Willems kreeg daarbij een flinke klap te verduren. Na een tijdelijke staking werd er wel verder gespeeld.

Yannick Masson

Recente berichten

Fietspad Lübeckpad vanaf vrijdag ruim een week dicht

Het fietspad Lübeckpad, tussen de zuidelijke ringweg en de Bauhaus, is van aanstaande vrijdag 18.00…

21 minuten geleden

Bedrijven worden geïnformeerd over Operatie Ring Zuid, autoverkeer moet drastisch omlaag

Groningen Bereikbaar gaat vanaf deze week zo veel mogelijk bedrijven bezoeken om hen te informeren…

1 uur geleden

Provincie wil weten van inwoners hoe de 100 miljoen van Rijk voor samenhang, gezondheid en werkgelegenheid besteed moet worden

Kwartiermaker Henk Nijboer wil van inwoners, maatschappelijke organisaties, experts en andere geïnteresseerden weten hoe de…

2 uur geleden

Fledderus stopt per direct als technisch manager bij Eredivisie

De Eredivisie CV en technisch manager Mark-Jan Fledderus zetten per direct een streep door de…

3 uur geleden

Nicholas Tomsick voor de rest van het seizoen naar Donar

Donar heeft voor de rest van het seizoen de Amerikaanse-Kroatische pointguard Nicholas Tomsick in huis…

4 uur geleden

Oprit A7 vanaf Hoogkerk richting Stad twee weken dicht

Aannemerscombinatie Herepoort gaat maandagavond beginnen met het verbreden van de opritten naar de A7 bij…

5 uur geleden