Categorieën: Nieuws

Definitieve streep door KardingeRun; organisator zoekt naar overnamekandidaat

Gesprekken met de gemeente hebben niet voor soelaas gezorgd bij de organisatie van de KardingeRun: de editie van dit jaar gaat definitief niet door en Brends Events stopt helemaal met de organisatie van het hardloopevenement.

Dat laat organisator Raimond Walthaus dinsdagochtend weten.

De hardloopwedstrijd met obstakels stond gepland voor zondag 2 juli, maar de gemeente gaf geen vergunning af voor het evenement vanwege aangescherpte wet- en regelgeving, onder meer op ecologisch gebied. Begin juli broeden er nog vogels in rond Kardinge en dat gooit (nu het evenement iets eerder gepland stond dan normaal) roet in het eten.

Er waren suggesties voor alternatieve routes, een indoor-versie en verplaatsing naar andere data. Dat alles bleek voor de organisatoren geen optie.

Laatste gesprek met gemeente zorgt niet voor soelaas bij organisatie

De gemeente Groningen liet afgelopen weekend nog weten verder te willen praten met de organisatoren, nadat Brends Events vorige week besloot om de editie van 2023 te schrappen. Volgens Walthaus heeft het gesprek met de gemeente niets opgeleverd.

“De gemeente heeft ons gevraagd om nog verder te praten om de KardingeRun over de zomer heen te tillen en in september te organiseren”, aldus Walthaus. “Zij vonden het prima als we het evenement in september organiseren, maar dat gaat ons ook niet lukken. Dan zijn er weinig tot geen studenten van het Alfa College, die ons als vrijwilliger kunnen helpen.”

Raimond en Nelleke Walthaus stoppen als Brends Events helemaal met de organisatie.  Volgens het stel is het vergunningsprobleem niet de enige reden. Het stel ging de afgelopen jaren door een moeilijke periode, door persoonlijke omstandigheden en de daarop volgende coronamaatregelen.

“Na de edities in 2021 en 2022 merkten wij dat het organiseren ons meer kostte dan opleverde”, aldus Walthaus. “Misschien hebben we onvoldoende tijd genomen om bij ons verlies stil te staan. Misschien waren we in de nasleep van corona wel toe aan iets anders. Misschien is het na zoveel jaar ook heel logisch dat het tijd is voor iets anders. We speelden daardoor al een tijdje met de gedachte om uit te zoeken op welke manier we ons konden terugtrekken als organisatoren.”

KardingeRun klaar voor overname

De organisatoren laten weten bereid te zijn het evenement over te doen aan een andere partij. “Er zijn nog steeds mogelijkheden om het evenement voort te zetten, maar wij blijven bij onze keuze om er mee te stoppen. We hopen van harte dat er een andere partij is die de energie heeft om vol gas de organisatie van de KardingeRun van ons over te nemen.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Politie beleeft onrustige nacht: vuurwapen aangetroffen, zware mishandeling en steekpartij

Een onrustige nacht. Zo omschrijft de politie de nacht van vrijdag op zaterdag waarbij agenten…

3 uur geleden

Volksuniversiteit maakt wederopstanding: “De ruimte is wel een uitdaging”

Jarenlang was het een begrip in Stad: de Volksuniversiteit. Met de verhuizing van de bibliotheek…

3 uur geleden

Asfalteringswerkzaamheden in Beijum in volle gang, Amkemaheerd tot zondagochtend afgesloten

In Beijum wordt zaterdag druk gewerkt om de Amkemaheerd van een nieuwe asfaltlaag te voorzien.…

4 uur geleden

VVD start meldpunt verkeersaso’s: “Steeds meer mensen ervaren overlast door asociale bestuurders”

De fractie van de VVD is een meldpunt gestart om inzicht te krijgen in verkeersoverlast…

5 uur geleden

Kaartverkoop internationaal hoofdprogramma Noorderzon van start

De kaartverkoop voor het internationaal hoofdprogramma van Noorderzon is zaterdagmiddag van start gegaan. De kaartverkoop…

7 uur geleden

Woningbrand aan Hoendiep onder controle

In een woning aan het Hoendiep heeft zaterdagochtend een uitslaande brand gewoed. De bewoners konden…

7 uur geleden