Categorieën: Nieuws

Actie in Selwerd voor aardbevingsslachtoffers levert ruim 3.000 euro op: “Een geweldig bedrag”

De actie zaterdag in Selwerd waarbij Syrische en Turkse wijkbewoners maaltijden gekookt hebben om daarmee geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije is een succes geworden. Hanneke Wierenga van het wijkbedrijf Selwerd laat weten dat er ruim 3.000 euro is opgehaald.

“Het is een hele succesvolle actie geworden waarbij we uiteindelijk 3.307 euro hebben opgehaald”, vertelt Wierenga. “Wij vinden het een geweldig bedrag.” De actie vond plaats in wijkrestaurant De Duindoorn in Selwerd. Direct na de aardbevingen van vorige maand besloten de bewoners om in actie te komen. Wierenga liet zaterdag weten: “De onzekerheid was in de periode na de bevingen heel groot. Contact leggen was moeilijk, waardoor men niet wist of familie en vrienden getroffen waren. Er zijn veel tranen gevallen in de wijk. Daarom vond men het ook zo belangrijk om iets te kunnen doen, om wat in beweging te zetten.”

Vrijdag hebben de bewoners de hele dag gekookt, waarbij sommigen tot in de late uurtjes zijn doorgegaan. Zaterdag werden de traditionele Syrische en Turkse gerechten aangeboden in De Duindoorn als lunch, tussendoortje of diner. Mensen die langs kwamen mochten zelf beslissen hoeveel geld ze voor de maaltijden wilden geven. De hele opbrengst gaat uiteindelijk naar het getroffen gebied. Dat gebeurt met inzet van de persoonlijke contacten die mensen in Selwerd hebben in de getroffen gebieden.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Kaartverkoop internationaal hoofdprogramma Noorderzon van start

De kaartverkoop voor het internationaal hoofdprogramma van Noorderzon is zaterdagmiddag van start gegaan. De kaartverkoop…

2 uur geleden

Woningbrand aan Hoendiep onder controle

In een woning aan het Hoendiep heeft zaterdagochtend een uitslaande brand gewoed. De bewoners konden…

2 uur geleden

Politie: “Geen explosieve stoffen aangetroffen, snelweg A7 weer vrijgegeven”

De A7 is weer open voor het verkeer. Rond het middaguur werd de snelweg ter…

3 uur geleden

Stad viert Roze Zaterdag (foto’s)

Groningen staat zaterdag in het teken van Roze Zaterdag. Op deze pagina laten we je…

3 uur geleden

Twee gewonden bij steekpartij Oosterstraat, agenten gebruiken taser

Bij een steekpartij in de Oosterstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee…

4 uur geleden

Speciale OOG Ochtendshow tijdens Roze Zaterdag

Op zaterdag 22 juni is er een speciale OOG Ochtendshow, in het kader van Roze…

5 uur geleden