Categorie├źn: Nieuws

Wormuth wil ruim een miljoen van FC Groningen na ontslag

Drie jaarsalarissen en compensatie voor imagoschade en gemiste bonussen. Dat eist voormalig FC Groningen-trainer Frank Wormuth van zijn voormalige werkgever, nadat hij halverwege november aan de kant werd gezet door de club. De coach claimt daarmee een uitbetaling van ruim een miljoen euro van FC Groningen.

Verschillende media deden donderdagavond verslag van de inhoudelijke behandeling van een arbitragezaak die Wormuth aanspande bij de KNVB tegen zijn voormalige werkgever.

Wormuth en FC Groningen kwamen, bij de ondertekening van het contract overeen dat de coach ruim 280.000 euro zou krijgen van de Groningse voetbalclub als hij vroegtijdig het veld moest ruimen. Maar Wormuth is het daar niet mee eens en stelt dat FC Groningen hem dwong om daar zijn handtekening onder te zetten. Daarnaast vindt Wormuth dat hij onterecht is ontslagen. De uitslagen tijdens zijn termijn en die erna zouden dat aantonen en de clubleiding zou te weinig met de oefenmeester hebben gesproken over verbeteringen die nodig waren.

De advocaat van Wormuth legt de schuld van het wanpresteren van FC Groningen bij de clubleiding en de technische staf, met daarnaast de verwensing dat de club zich daarna erg negatief zou hebben uitgelaten over Wormuth. Dat zou de Duitser imagoschade hebben opgeleverd, waardoor hij nog steeds zonder werk thuis zit.

FC Groningen weerlegde middels haar eigen advocaat de verwensingen uit het kamp van de ontslagen trainer en haalde aan dat al snel na de aanstelling van Wormuth duidelijk werd dat de Duitser en de club niet bij elkaar pasten. Er zouden meerdere gesprekken zijn geweest waarin Wormuth is gevraagd om zich aan te passen aan staf en selectie, maar dat de oefenmeester daar niet in meeging. De kans op degradatie zou een goede reden zijn geweest om Wormuth de deur te wijzen, aldus de advocaat. De club vindt daarnaast dat beide partijen in goed overleg tot het bedrag voor ontslagvergoeding zijn gekomen.

De arbitragecommissie van de KNVB zal binnen vier weken uitspraak doen in de zaak.

Tom Veenstra

Recente berichten

Zon laat zich dit weekend vaker zien, temperaturen gaan volgende week stijgen

Echt 's zomers is het nog niet geweest en ook komend weekend brengt geen uitgesproken…

37 minuten geleden

Fietsers rijden van Breda naar Stad en halen 114.000 euro op voor bescherming van watergebieden

Ruim tweeduizend fietsers uit heel Nederland reden vrijdag de Climate Classic, de 375 kilometer lange…

3 uur geleden

Henri Haan over zijn coming out: “Mijn vader accepteerde het niet”

Henri Haan is vroeger radio-dj geweest bij OOG. Tegenwoordig is hij te horen bij onder…

5 uur geleden

Tim Hoeve (26) komend seizoen terug op het oude nest bij Donar

Tim Hoeve is de tweede speler die basketbalclub Donar voor komend seizoen heeft gecontracteerd. Na…

5 uur geleden

Geen ijs, maar toch een race in Kardinge: studenten rijden EK met modelauto’s op waterstof

Het is zomer en ijs is in geen velden of wegen te bekennen in Kardinge.…

5 uur geleden

RUG-voorzitter Jouke de Vries uitgejouwd voor USVA-theater aan Munnekeholm, handhavers en beveiliging ingezet

Jouke de Vries, bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg donderdagavond de hoon van Pro-Palestijnse studenten…

6 uur geleden