Categorieën: Sport

Tumult in slotfase, maar Be Quick 1887 pakt wel de punten tegen Purmersteijn

Be Quick 1887 boekte in de vierde divisie A een keurige zege op de nummer twee Purmersteijn uit Purmerend. Het werd 2-1 in het Esserbergstadion. Be Quick bleef achtste met 31 punten uit 19 wedstrijden.

Be Quick begon goed aan de wedstrijd. Een kopbal na een corner van Pim Betzema ging maar net naast. Na 18 minuten werd Robbin van Kooten diep gestuurd en die tekende de 1-0 aan voor de Groningers. Na 24 minuten was er opnieuw een diepe bal op Van Kooten. De Purmersteijn defensie ging de fout in en Van Kooten tikte de 2-0 binnen.

De gasten uit Noord Holland werden daarna gevaarlijker en nog voor de pauze kwam Purmersteijn terug in de wedstrijd. Mylan Polman tikte een vrije trap achter Be Quick doelman Robert Smit: 2-1.

Na rust was Be Quick een kwartier sterker met een bal op de paal van Daniel Teune en een schot dat net naast ging van Nagesh Amatsaleh. Maar na een paar tactische omzettingen ging Purmersteijn drukken. Een verraderlijke vrije trap van Rachad Madi werd door Smit net over het doel getikt en een schot van Thomas Schaap was een prooi voor de Groninger doelman.

Door met vijf verdedigers te gaan spelen wist Be Quick de tegenstander bij het doel weg te houden. De grootste kans was nog voor de Groningers toen Djarni Leidelmeijer na een counter oog in oog met Purmersteijn doelman Nick van Santen over schoot.

Afkoelingsperiode

Het werd in de slotfase nog even hectisch. Invaller Tiuri Schieving kwam hard in op Purmersteijn verdediger Nathan Sibilo. Sibilo kwam vervolgens met de borst vooruit in op Schieving. Beide spelers kregen geel, maar op advies van de grensrechter kreeg Sibilo rood. “Volgens mijn assistent maakte de speler van Purmersteijn een trappende beweging en daar staat maar één straf op en dat is rood. Ik heb het zelf niet gezien”, aldus scheidsrechter Christiaan Donner uit Nijmegen.

Er ontstond tumult en Donner laste een afkoelingsperiode in. In de laatste paar minuten gebeurde er niets noemenswaardig meer en kon Be Quick drie punten bijschrijven.

“We hebben het hele seizoen al veel blessures en daardoor wijzigingen, maar de laatste wedstrijden spelen we met hetzelfde team en dat begint nu te lopen. Het collectief is groeiende”, zei Be Quick trainer Steven Wuestenenk. Opvallend is de rol van de O-21 speler Robbin van Kooten die vorige week en ook tegen Purmersteijn twee keer scoorde. “We maken te weinig doelpunten en missen diepgang. Van Kooten is zo’n speler. Hij kan doelpunten maken en heeft ook nog eens een enorme motor”, aldus Wuestenenk.

Andor Heij

Recente berichten

Lidl wil supermarkt openen in De Held maar wil vestiging in Hoogkerk dan sluiten

Supermarktketen Lidl vraagt de Groningse gemeenteraad of het ook mogelijk is om een nieuwe supermarkt…

8 minuten geleden

Ruime zege PKC’83/Team Amoeri, remise voor Drs. Vijfje

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in de eerste divisie A van het zaalvoetbal thuis met 5-0…

33 minuten geleden

In Het Bevrijdingsbos wordt zaterdagavond stilgestaan bij 79 jaar vrijheid: “Branden van 23 kaarsen”

Het is zaterdag precies 79 jaar geleden dat de bevrijding van de stad Groningen begon.…

46 minuten geleden

Handbalster Lois Abbingh plaatst zich voor Olympische Spelen

Lois Abbingh uit Groningen heeft zich met het Nederlands handbalteam geplaatst voor de Olympische Spelen…

1 uur geleden

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft vrijdagavond een klein cordon politie, getooide in kogelwerende vesten,…

9 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

11 uur geleden