Categorieën: Nieuws

Fietser gewond bij verkeersongeluk op heringerichte kruising Hoendiep

Op de heringerichte kruising Hoendiep heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een verkeersongeluk plaatsgevonden. Daarbij raakte een fietser gewond. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur op de kruising met de Friesestraatweg. Wind: “Een bestuurder van een personenauto heeft een fietser geschept. Dit kon vermoedelijk gebeuren door een voorrangsfout. De fietser is daarbij ten val gekomen en raakte gewond. De fiets raakte flink beschadigd. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, en zij hebben het slachtoffer behandeld.” Volgens de fotograaf ondervond het overige verkeer flinke hinder van het ongeluk.

Op de locatie gebeuren met enige regelmaat verkeersongelukken. De onveilige situatie was vorig jaar zomer de reden om het kruispunt aan te pakken. Daarbij is het fietspad een stuk verder van het Hoendiep gelegd, waardoor fietsers en automobilisten een beter overzicht hebben op de kruising. Om de veiligheid verder te verbeteren kan verkeer vanaf de Friesestraatweg niet meer linksaf richting de Aweg, en verkeer vanaf het Hoendiep kan niet meer de Friesestraatweg op. Daarnaast zijn er drempels aangelegd in het fietspad die de snelheid van fietsers en scooterrijders af moet laten nemen. In de eerste week na de opening van de nieuwe situatie gebeurde er al direct een ongeluk. Voor de fractie van D66 was dit ongeluk toen aanleiding om een vinger aan de pols te houden.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden