Categorieën: Sport

FC Groningen directeur Gudde noemt ontslag Fledderus ‘pijnlijk’

“Afscheid nemen van een collega met wie je lief en leed hebt gedeeld is pijnlijk, vooral voor Mark-Jan”, aldus directeur Wouter Gudde van FC Groningen.

De technisch directeur Mark-Jan Fledderus werd ontslagen vanwege de slechte prestaties van FC Groningen. De club is inmiddels afgezakt naar de laatste plaats in de eredivisie: “Je gaat continu met elkaar in gesprek over het hele functioneren”, aldus Gudde. “En dan stel je jezelf elke keer de vraag: heb ik nog steeds vertrouwen en perspectief om op lange termijn op deze manier met elkaar door te gaan. Daar was nu het antwoord nee op”.

Positief

Gudde heeft ondanks alles een positief gevoel over Fledderus: “Met name de transfers die Mark-Jan heeft gerealiseerd hebben er voor gezorgd dat we er qua vermogenspositie heel erg goed voor staan ten opzichte van een aantal jaar geleden. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. En het klinkt misschien een beetje gek als je kijkt op de positie waar we staan, dat hij organisatorisch enkele goede dingen heeft gedaan waar de club op verder kan bouwen”.

Vertrouwen in handhaving

Gudde neemt voorlopig de functie als technisch directeur op zich. Later wordt bekeken hoe die ingevuld gaat worden. Gudde heeft er vertrouwen in dat FC Groningen in de eredivisie blijft: “Ik vind dat wij er alles aan moeten doen om van deze plek weg te komen, dus ik ben blij dat we het elftal hebben versterkt. Ik ben blij dat we nu compleet zijn. Wij zullen vijftien wedstrijden moeten spelen waar alle energie en overlevingsdrang af moet druipen. Dat moet aanstaande zondag beginnen”.

Gudde hoopt dat rust weer terugkeert rond FC Groningen: “De druk, ook van buiten, af is enorm opgevoerd en we kunnen nog steeds van alles vinden over de selectie en allerlei andere zaken. Maar wat deze club en ploeg nodig hebben, is het liefst een stadion dat zo vol mogelijk zit, dat aanstaande zondag negentig minuten volledig achter deze ploeg gaat staan”.

 

 

 

 

 

Andor Heij

Recente berichten

Lekkage gevaarlijke stof Martini Ziekenhuis

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een lek van een gevaarlijke stof in het Martini…

4 minuten geleden

Teleurstelling over laten staan van geheugenpaviljoen

Een groep bewoners uit de Oosterpoortwijk is teleurgesteld dat de gemeente het zogeheten geheugenpaviljoen toch…

48 minuten geleden

FC Groningen fris laatste wedstrijden in: “Ze stonden maandag alweer te springen”

Een feestje bij FC Groningen, dat is waar de club en supporters op hopen aan…

2 uur geleden

Verdachte bendegeweld en aanslagen in de stad blijft vast zitten

De 59-jarige hoofdverdachte van bendegeweld in Oost Groningen en de stad komt niet op vrije…

3 uur geleden

Politie is één verdachte van gewelddadige straatroof Zuiderdiep op het spoor

De politie is één van de verdachten van een straatroof met mishandeling aan het Gedempte…

3 uur geleden

Vrouw gewond na val op Poelebrug

Een vrouw is donderdagmiddag gewond geraakt na een val op de Poelebrug. (meer…)

3 uur geleden