Categorieën: Sport

FC Groningen directeur Gudde noemt ontslag Fledderus ‘pijnlijk’

“Afscheid nemen van een collega met wie je lief en leed hebt gedeeld is pijnlijk, vooral voor Mark-Jan”, aldus directeur Wouter Gudde van FC Groningen.

De technisch directeur Mark-Jan Fledderus werd ontslagen vanwege de slechte prestaties van FC Groningen. De club is inmiddels afgezakt naar de laatste plaats in de eredivisie: “Je gaat continu met elkaar in gesprek over het hele functioneren”, aldus Gudde. “En dan stel je jezelf elke keer de vraag: heb ik nog steeds vertrouwen en perspectief om op lange termijn op deze manier met elkaar door te gaan. Daar was nu het antwoord nee op”.

Positief

Gudde heeft ondanks alles een positief gevoel over Fledderus: “Met name de transfers die Mark-Jan heeft gerealiseerd hebben er voor gezorgd dat we er qua vermogenspositie heel erg goed voor staan ten opzichte van een aantal jaar geleden. Daar ben ik hem heel dankbaar voor. En het klinkt misschien een beetje gek als je kijkt op de positie waar we staan, dat hij organisatorisch enkele goede dingen heeft gedaan waar de club op verder kan bouwen”.

Vertrouwen in handhaving

Gudde neemt voorlopig de functie als technisch directeur op zich. Later wordt bekeken hoe die ingevuld gaat worden. Gudde heeft er vertrouwen in dat FC Groningen in de eredivisie blijft: “Ik vind dat wij er alles aan moeten doen om van deze plek weg te komen, dus ik ben blij dat we het elftal hebben versterkt. Ik ben blij dat we nu compleet zijn. Wij zullen vijftien wedstrijden moeten spelen waar alle energie en overlevingsdrang af moet druipen. Dat moet aanstaande zondag beginnen”.

Gudde hoopt dat rust weer terugkeert rond FC Groningen: “De druk, ook van buiten, af is enorm opgevoerd en we kunnen nog steeds van alles vinden over de selectie en allerlei andere zaken. Maar wat deze club en ploeg nodig hebben, is het liefst een stadion dat zo vol mogelijk zit, dat aanstaande zondag negentig minuten volledig achter deze ploeg gaat staan”.

 

 

 

 

 

Andor Heij

Recente berichten

Fietsers rijden van Breda naar Stad en halen 114.000 euro op voor bescherming van watergebieden

Ruim tweeduizend fietsers uit heel Nederland reden vrijdag de Climate Classic, de 375 kilometer lange…

1 uur geleden

Henri Haan over zijn coming out: “Mijn vader accepteerde het niet”

Henri Haan is vroeger radio-dj geweest bij OOG. Tegenwoordig is hij te horen bij onder…

3 uur geleden

Tim Hoeve (26) komend seizoen terug op het oude nest bij Donar

Tim Hoeve is de tweede speler die basketbalclub Donar voor komend seizoen heeft gecontracteerd. Na…

3 uur geleden

Geen ijs, maar toch een race in Kardinge: studenten rijden EK met modelauto’s op waterstof

Het is zomer en ijs is in geen velden of wegen te bekennen in Kardinge.…

3 uur geleden

RUG-voorzitter Jouke de Vries uitgejouwd voor USVA-theater aan Munnekeholm, handhavers en beveiliging ingezet

Jouke de Vries, bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg donderdagavond de hoon van Pro-Palestijnse studenten…

4 uur geleden

LHBTIQ studentenvereniging Ganymedes bestaat 15 jaar

Tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow spreken we met mensen uit de LHBTIQ gemeenschap in…

5 uur geleden