Categorieën: Nieuws

Vanaf zondag minder rijstroken op A7 tussen Hoogkerk en Stad

Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein wordt gewerkt aan het verbreden van de A7. Automobilisten die vanaf Drachten/Hoogkerk over de A7 de stad binnenrijden, krijgen daardoor vanaf komende zondag tot en met deze zomer te maken met een andere situatie.

Tot half april heeft het autoverkeer vanaf Hoogkerk tot afrit Groningen West nog ‘gewoon’ twee rijstroken, maar die zijn wel smaller dan normaal. Ook loopt één van de twee rijstroken met een slinger over de noordbaan van de weg. Voor automobilisten kan dat even wennen zijn.

Eerst worden in de nachten de rijstroken aangepast. De A7 tussen afrit Westpoort en Groningen West is vrijdagnacht en zaterdagnacht (van 22.00 uur tot 06.00 uur) afgesloten. Het verkeer richting Groningen wordt omgeleid via het Hoendiep.

Vanaf zondag is er een tijdelijke situatie. Op de noordbaan van de A7 liggen dan drie versmalde rijstroken: twee de stad uit en één de stad in. Op de zuidbaan is nog één rijstrook beschikbaar, ook de stad in. Automobilisten die de stad naderen, krijgen direct na de afrit Hoogkerk de keuze of ze op de linkerstrook (via de noordbaan) of op de rechterstrook (via de zuidbaan) willen rijden. Wil je verderop de afslag Groningen West nemen (Corpus den Hoorn), kies dan hier voor de rechter rijstrook. Ga je richting de westelijke ringweg of het Julianaplein, dan maakt het niet uit, want vlak na de afrit Groningen West komen de stroken weer bij elkaar.

Door de omzettingen wordt aan de zuidzijde ruimte gemaakt voor het verbreden van de A7. Er worden riolering, kabels en leidingen aangebracht en vanaf halverwege maart komen er nieuwe lichtmasten.

In april vervalt de ene rijstrook op de zuidbaan, zodat daar ook gewerkt kan worden. Het verkeer richting de stad heeft dan nog één rijstrook over, op de noordbaan. De afrit Groningen West (naar Corpus den Hoorn) vervalt dan tijdelijk. Vanaf mei is ook vanuit de stad richting het westen nog maar één rijstrook beschikbaar. Naar verwachting zijn begin september de nieuwe rijstroken op de A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk klaar.

Gert van Akkeren

Recente berichten

De Groninger Studentenkrant start crowdfunding na schadeclaim van bijna 2000 euro

De Groninger Studentenkrant heeft een schadeclaim van 1934 euro binnengekregen voor het illegaal gebruiken van…

18 minuten geleden

Politie zoekt naar getuigen van overlastgevende motor- en scooterrijders

De politie is op zoek naar wijkbewoners die meer weten over verschillende bestuurders van crossmotoren…

2 uur geleden

GroenLinks wil zonnepanelen voor grotere groep mensen toegankelijk maken: “Makkelijker met goede regels”

De fractie van GroenLinks komt met een voorstel om zonnepanelen voor een grotere groep mensen…

3 uur geleden

Seizoenkaarten FC Groningen uitverkocht; club heeft er 15.015 verkocht

FC Groningen heeft 15.015 seizoenkaarten verkocht voor het komende seizoen. Daarmee zijn de seizoenkaarten op.…

3 uur geleden

Gemeente versoepelt regels voor EK-schermen op terrassen en in wijken

De gemeente Groningen heeft besloten om versoepelingen door te voeren waardoor grotere schermen en groepsbijeenkomsten…

3 uur geleden

Groningen Bereikbaar over verkeersgedrag: ‘’Niet iedere ochtend is een succes’’

In- en rond de stad wordt volop gewerkt aan de weg. Het mocht je niet…

4 uur geleden