Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Groningen is de croissant populair. Het broodje van gerezen bladerdeeg wordt vandaag extra geëerd met de internationale feestdag: De Dag van de Croissant.
Bij croissanterie Pigalle aan de Stoeldraaiersstraat weten ze alles over de croissant en waar die aan moet voldoen. ‘Ten eerste moet de croissant vers zijn. Ook knapperig en luchtig en dat het deeg nog een beetje warm is. Dat vinden wij heel belangrijk’, vertelt Stephanie Oldenburger, eigenaar van Pigalle.
Populair
Croissants kan je vinden in alle soorten en maten: naturel, met kaas of zelfs geserveerd als gebakje. Volgens de croissanterie zijn de Groningers in ieder geval zoetekauwen. ‘Croissant met jam is erg populair of met boter en Nutella. We hebben hier veel chocoladeliefhebbers’, vertelt Oldenburger. ‘Zelf eet ik het liefste met Nutella, maar hier wordt van alles besteld.’
De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…
Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…
Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…
Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…
“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…
SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…