De Dag van de Croissant
Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Groningen is de croissant populair. Het broodje van gerezen bladerdeeg wordt vandaag extra geëerd met de internationale feestdag: De Dag van de Croissant.
Bij croissanterie Pigalle aan de Stoeldraaiersstraat weten ze alles over de croissant en waar die aan moet voldoen. ‘Ten eerste moet de croissant vers zijn. Ook knapperig en luchtig en dat het deeg nog een beetje warm is. Dat vinden wij heel belangrijk’, vertelt Stephanie Oldenburger, eigenaar van Pigalle.
Populair
Croissants kan je vinden in alle soorten en maten: naturel, met kaas of zelfs geserveerd als gebakje. Volgens de croissanterie zijn de Groningers in ieder geval zoetekauwen. ‘Croissant met jam is erg populair of met boter en Nutella. We hebben hier veel chocoladeliefhebbers’, vertelt Oldenburger. ‘Zelf eet ik het liefste met Nutella, maar hier wordt van alles besteld.’
Het Groninger Museum heeft geen duidelijk plan voor de toekomst, kampt met grote financiële zorgen…
Treinen tussen Groningen en Leeuwarden moeten nog jarenlang langzamer rijden bij Hardegarijp. Dat meldt spoorbeheerder…
Vier deelnemers aan de Postcode Loterij in de Boerhaavelaan in Groningen hebben donderdag ieder 25.000…
Catherine Sorgdrager wordt per 1 januari 2026 de nieuwe artistiek leider van Theater De Steeg.…
De N361 is vrijdagochtend afgesloten ter hoogte van Wetsinge vanwege een ongeluk. Daardoor ontstond flinke…
Het herstel van de Dorkwerderbrug gaat zeker nog enkele weken duren. Bij een inspectie heeft…