Categorieën: Nieuws

Politie deelt video van overval op New York Pizza aan Zonnelaan

De politie heeft dinsdagmiddag camerabeelden gepubliceerd van een overval op de vestiging van New York Pizza aan de Zonnelaan. Met de publicatie wil de politie graag meer te weten komen over de identiteit van de vermoedelijk jonge overvaller, die de medewerkers van de pizzeria een maand geleden de stuipen op het lijf jaagde.

De jongeman kwam op de maandagavond van 17 oktober rond 22.00 uur de pizzeria binnen en trok vrijwel meteen een keukenmes van dertig centimeter uit zijn broek. Op dat moment zijn er vier medewerkers in de pizzeria aan het werk: twee in het magazijn en twee achter de balie.

De overvaller liep op een baliemedewerker af met het mes in de aanslag, maar deze medewerker vlucht meteen naar het magazijn met zijn collega. De overvaller rende vervolgens achter de medewerkers aan met het mes. Maar de jongeman met het mes brak de achtervolging al snel af, nadat alle medewerkers door de achterdeur naar buiten vluchtten.

De vermoedelijk jonge overvaller maakte daarop rechtsomkeert en vluchtte via de ingang de pizzeria uit, zonder een buit te maken. Hij vertrok na de overval op de fiets richting de Eikenlaan.

 

Jonge overvaller laat mentale impact achter bij personeel

De dader moet volgens de politie een jongeman van ongeveer 16 of 17 jaar zijn. De man had een getinte huidskleur en droeg op het moment van de overval een lichte jas met daaronder een grijze capuchontrui. Hij had een blauwe Albert Heijn tas bij zich en dreigde met een keukenmes.

De politie stelt dat het incident veel impact heeft gehad op de personeelsleden. “De dreiging met het keukenmes was serieus en had heel anders kunnen aflopen”, aldus de politie.

Nog geen concrete tips

De dag na de overval deed de politie al een getuigenoproep. Maar dat resulteerde nog niet in concrete tips. Daarom deelt de politie nu de beelden van de overval, in de hoop dat iemand de man herkent.

Mensen die de verdachte herkennen of andere tips hebben die kunnen leiden tot een aanhouding, kunnen hun informatie via delen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of door gebruik te maken van het tipformulier op de website van de politie. Hier kunnen tipgevers ook camerabeelden delen.

Tom Veenstra

Recente berichten

“Over twee of drie jaar komt er een barbecueverbod voor het Noorderplantsoen, je hebt duidelijke regels nodig”

Het is niet de vraag of er een barbecueverbod in het Noorderplantsoen komt maar wanneer.…

1 uur geleden

KNMI waarschuwt voor onweersbuien met plaatselijk wateroverlast

In de provincie Groningen moet zondagmiddag rekening worden gehouden met onweersbuien. De buien kunnen gepaard…

3 uur geleden

Herdenkingsprotest met duizenden schoenen op Grote Markt

Op de Grote Markt vindt zondagmiddag een herdenkingsprotest plaats waarbij meer dan 16.000 Palestijnse kinderen…

3 uur geleden

Feniksen verrijzen op betonnen loopbrug: “Bij de kinderen was er veel betrokkenheid”

Streetartkunstenaar Quinten van Duuren heeft een flinke klus erop zitten. De afgelopen periode heeft hij…

5 uur geleden

Savannah kat richt slachting aan onder kippen De Wiershoeck

Op stadsboerderij De Wiershoeck in Beijum zijn de afgelopen weken diverse kippen om het leven…

6 uur geleden

Campagne om in de zomer naar elkaar om te kijken: “Laat wat van je horen, stuur een berichtje”

Join Us is deze zomer een campagne gestart onder de titel #FFINCHECKEN. De fractie van…

6 uur geleden