Categorieën: Nieuws

Leerlingen De Beijumkorf leren veilig internetten

Ter gelegenheid van de Week van de Mediawijsheid ging donderdagochtend het project Hackshield van start bij OBS De Beijumkorf.

In aanwezigheid van burgemeester Koen Schuiling en de politie kregen de leerlingen les over ‘online gevaren’, zoals hacken en foto’s delen. Schuiling en een politieagente beantwoorden vragen van kinderen.

HackShield is een spel, wat kinderen tussen de 8 en 12 jaar leert over de kansen en gevaren van het internet. Kinderen die het spel spelen, worden ‘Cyber Agents’ genoemd. In de klas krijgen leerlingen maandelijks een half uur les over internetveiligheid, online pesten, criminaliteit op het internet en nepnieuws. Het doel van het project is niet alleen de veiligheid van kinderen op het internet. Hackshield hoopt dat de kinderen hun ouders, verzorgers en familieleden ook gaan wijzen op de gevaren die op het internet aanwezig zijn.

Niet alleen De Bijenkorf doet mee aan het project. Alle kinderen uit de gemeente Groningen kunnen gratis meedoen en ‘Cyber Agent’ worden. Dat kan via deze link. Ook het Forum Groningen doet mee met Hackshield. Via scholen gaan kinderen in de Forumbieb op zoek naar verstopte QR-magneten, waarmee nepnieuws wordt opgespoord. Daarna gaan de spelers in boeken, kranten en andere betrouwbare bronnen op zoek naar échte informatie.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden