Categorie├źn: Nieuws

Duo pint flink geldbedrag met gestolen pinpas bij elektronicazaak in Groningen

Een man en vrouw hebben op 14 augustus jongstleden een flink geldbedrag buitgemaakt middels een babbeltruc en bankhelpdeskfraude. Vervolgens pinde het duo met een gestolen pinpas bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg .

De politie wil graag weten wie de twee oplichters zijn. De dienst publiceerde vrijdagmiddag herkenbare beelden van het tweetal.

Volgens de politie werd het slachtoffer opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker, met de boodschap dat de bankrekening van de vrouw was gehackt. De verdachte wist haar vertrouwen te winnen en de oplichter aan de telefoon ging daarom een stap verder. Het slachtoffer bevestigde dat ze onlangs nog geld had gepind en werd vervolgens gevraagd om dit grote contante geldbedrag, samen met haar pinpas en pincode, af te staan aan een koerier.

Volgens de bankmedewerker zouden het geld en de pinpas veilig worden opgeborgen in een kluis van de bank. Maar niets bleek minder waar. Een duo (een man en een vrouw) deden dezelfde dag nog een forse aankoop gedaan bij elektronicazaak CoolBlue aan de Roskildeweg. Later op de avond is er met de pas ook gepind bij een Geldmaat.

De politie heeft beelden van twee verdachten die geld hebben gepind. De politie wil graag weten wie deze man en vrouw zijn. Ook als u meer tips heeft over de fraudezaak, wil de politie deze graag horen. Tipgevers kunnen bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via telefoonnummer 0800-7000.

Tom Veenstra

Recente berichten

Donderdag bewolkt met regenachtige periodes, daarna veelal droog met soms wat zon

Bewolking voert donderdag nog de boventoon. Die brengt zo nu en dan ook wat lichte…

5 uur geleden

Enthousiasme over ontwikkeling Scandinavische Havens, zorgen bij ondernemers en Aegir

De gemeenteraad is enthousiast over de visie om de Scandinavische Havens te ontwikkelen. Bij ondernemers…

5 uur geleden

Gemeente herbezint zich over dorpshuizen in nieuwe wijken: “Voorzieningen zijn erg waardevol”

Nieuwe dorpen en wijken als Meerstad en De Held I en II beschikken niet over…

7 uur geleden

Forse botsing tussen twee auto’s op Bornholmstraat

Op de kruising tussen de Bornholmstraat en Winschoterweg heeft woensdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen…

8 uur geleden

‘Voorgangers huidig stadsbestuur profiteerden van slavernij’, Stad krijgt twee monumenten rond slavernijverleden

De voorgangers van de huidige burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden in Groningen hebben duidelijk voordeel gehad…

10 uur geleden

Raadslid Wesley Pechler op plaats acht kandidatenlijst Europese Parlementsverkiezingen

Raadslid Wesley Pechler van de Partij voor de Dieren staat op plaats acht van de…

10 uur geleden