Categorieën: Nieuws

Ruim 120 boetes uitgedeeld bij illegale scootermeeting, initiatiefnemers aangehouden

De politie heeft zondag ruim 120 boetes uitgedeeld aan personen die deelnamen aan de illegale scootermeeting. De politie verwacht dat het aantal bekeuringen de komende dagen verder op zal gaan lopen.

Afgelopen week had de gemeente Groningen bekendgemaakt dat deelname aan de scootermeeting strafbaar was en dat mensen niet naar Groningen moesten komen. Die oproep werd door velen genegeerd. In het begin van de middag verzamelde een groep zich op de Jeverweg. Nadat de politie hier ingreep vertrok men naar een industrieterrein bij Kolham. Toen de politie hier ook ingreep reed men via Westpoort naar Zernike, waar de politie opnieuw in actie kwam.

Videobeelden
“De personen die een bekeuring hebben gekregen, overtraden het samenscholingsverbod en begingen verkeersovertredingen”, vertelt een politiewoordvoerder. “Het aantal bekeuringen zal verder oplopen omdat we ook achteraf, op basis van gemaakte videobeelden, zullen handhaven. Ook hebben we zes personen aangehouden.”

Initiatiefnemers
Drie van de aangehouden personen zijn de initiatiefnemers van de meeting. “Rond het middaguur hielden wij een auto met aanhanger staande ter hoogte van Assen. Zij waren op weg naar de scootermeeting in Groningen. De drie inzittenden riepen op hun sociale media-accounts op tot aanwezigheid bij de meeting. Hierdoor was er een aannemelijk vermoeden dat dit een effect kon hebben op de openbare orde. In Assen kregen zij te horen dat de burgemeester van Groningen hen daarom een gebiedsverbod voor drie maanden voor de gemeente Groningen oplegde.”

Overtreding gebiedsverbod
Ondanks het verzoek om terug te keren werden de auto en aanhanger korte tijd later aangetroffen bij Haren. “Dit betekende dat zij het gebiedsverbod overtraden. Daarop zijn de drie inzittenden aangehouden en de auto en aanhanger werden in beslag genomen. Tegen twee mannen van 55 en 18 jaar uit Malden, en een minderjarige jongen van 15 jaar uit de gemeente Lansingerland, wordt proces-verbaal opgemaakt.”

Zernike
De overige drie aanhoudingen vonden plaats op Zernike. “Op de Zernikelaan werden stunts uitgevoerd. Wij hebben deze groep ingesloten. Twee personen probeerden aan de controle te ontsnappen. Dit resulteerde in een korte achtervolging, waarna ze beiden aangehouden werden. Ook namen we hierbij een scooter, die als gestolen geregistreerd stond, in beslag. Ten slotte werd er op deze locatie ook een minderjarige jongen aangehouden voor belediging.”

De politie doet de komende dagen verder onderzoek in de zaak.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

3 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

3 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

3 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

4 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

5 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

13 uur geleden