Categorieën: Nieuws

Informatiepunt Sunny Selwerd geopend: ‘laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkvernieuwing’

In de voormalige fietsenzaak aan winkelplein in Selwerd zit sinds vrijdag een informatiepunt voor de wijkvernieuwing Sunny Selwerd. Hier kunnen bewoners op een laagdrempelige manier antwoord krijgen op eventuele vragen die ze hebben.

In het informatiepunt is niet alleen informatie te vinden over de sloop- en nieuwbouwplannen in Selwerd, maar ook over de aanleg van het warmtenet, de inrichting van straten en groen, sociale projecten, het wijkplatform en de energiecoaches. Ook zullen er in de toekomst diverse workshops gegeven worden, zoals inductiekoken, speciaal voor de bewoners die de komende jaren ‘van het gas af’ gaan.

“Dit informatiepunt moet vooral een plek zijn waar alle partners, sámen met de bewoners, werken aan de verbetering van de wijk Selwerd”, aldus bestuurder Bas Krajenbrink van woningstichting Patrimonium. “Ook het bewonersplatform Selwerd, het wijkbedrijf en de bewoners zelf spelen hierin een belangrijke rol.”

Het informatiepunt is geopend van woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Vertegenwoordigers van de gemeente Groningen, Groningen Duurzaam, Patrimonium, De Huismeesters, Nijestee, Lefier, Wijkplatform Selwerd, WIJ Groningen, Grunneger Power en WarmteStad zijn bij toerbeurt aanspreekbaar in het informatiepunt.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden