Categorieën: Nieuws

FC Groningen wil binnen vier jaar volwaardige vrouwenselectie

Na de zomervakantie start FC Groningen binnen de opleiding met vrouwenvoetbal. Dat maakte de club maandagochtend bekend. Dit seizoen gaan twee trainingsgroepen van start en binnen vier jaar wil de club een volwaardige eerste vrouwenselectie hebben.

De club nam de beslissing op basis positieve resultaten uit een haalbaarheidsonderzoek, wat vorig seizoen werd uitgevoerd. Valerie Overkamp, projectleider bij FC Groningen, deed dit onderzoek. Uit het onderzoek bleek onder meer dat het van onderaf opbouwen van een voetbalpiramide binnen het  meiden- vrouwenvoetbal de beste manier is om te beginnen. FC Groningen kiest er dan ook bewust voor om niet meteen te starten met een eigen team in de Eredivisie.

De meiden in de twee trainingsgroepen die volgend jaar gaan beginnen, blijven in eerste instantie ook lid van hun eigen amateurvereniging. De oudste groep (onder-13 tot en met onder-15) traint meerdere keren per week, de speelsters onder-12 trainen één keer per week bij FC Groningen. De meiden kunnen allemaal gebruik maken van dezelfde faciliteiten als de jongens in de Opleiding.

‘Dromen van spelen in Euroborg en misschien wel meer’

“FC Groningen heeft een groot achterland met veel potentie, ook voor jonge meiden die voetballen. Maar meiden met een voetbaldroom konden tot op heden nergens terecht”, vertelt Wouter Gudde, algemeen directeur bij FC Groningen. “Daar gaat vanaf nu verandering in komen, wij pakken die verantwoordelijkheid. FC Groningen is een club waar iedereen kan groeien, jongens en meiden. Ook meiden kunnen gaan dromen van het spelen in Euroborg en misschien wel meer; de OranjeLeeuwinnen. Dat is onze ambitie, maar we doen het wel op onze eigen manier.”

Tom Veenstra

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

8 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

9 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

10 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

14 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

16 uur geleden