Categorieën: Nieuws

GGD: “Geen structurele problemen bij coronacijfers”

Er zijn geen structurele problemen bij de registratie van het aantal coronabesmettingen. Dat zegt de GGD naar aanleiding van verschillende storingen die de afgelopen week speelden. Dat meldt de NOS.

De storingen hebben als gevolg dat het beeld van de dagelijkse coronacijfers vertekend wordt. Op de ene dag zijn er veel minder besmettingen omdat niet alle cijfers binnen komen, op de andere dag valt het cijfer hoger uit omdat er inhaalslagen worden gemaakt. Volgens een woordvoerder van de GGD’en gaat het om verschillende problemen die de voorbije periode speelden. Zo ging het zaterdag om een ICT-storing in een computersysteem dat twee andere belangrijke systemen met elkaar verbindt. Woensdag was er een ICT-probleem bij het systeem voor bron- en contactonderzoek.

Een woordvoerder legt uit dat het systeem indertijd aangelegd is met het idee dat hooguit enkele tientallen mensen er tegelijkertijd in kunnen werken. Nu zijn dat er meer dan 4.000. Hierdoor piepen en kraken de systemen. Inmiddels zouden de systemen geschikt zijn gemaakt voor grotere aantallen. Ook de politiek is niet blij nu de dagelijkse cijfers zo belangrijk zijn in de verdere te nemen stappen. Wel laat het kabinet weten dat er voornamelijk gekeken wordt naar de weekcijfers.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

6 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

6 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

9 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

11 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden