Categorieën: Nieuws

Voorstel betaald parkeren Indische buurt

De gemeente wil de parkeerproblemen in de Indische Buurt en Professorenbuurt-Noord aanpakken. Bewoners melden al geruime tijd dat ze hinder ondervinden van de grote parkeerdruk.

De gemeente heeft daarop samen met het Wijkoverleg Korrewegwijk verschillende bijeenkomsten gehouden, om de problemen te analyseren. Dat heeft geleid tot het voorstel voor betaald parkeren. Het gaat om de Nieuw-Indische buurt tot en met de Molukkenstraat, en de Professorenbuurt-Noord tot en met het Van Starkenborghkanaal.

Met het invoeren van het betaald parkeren worden niet-bewoners ontmoedigd om daar hun auto neer te zetten. De gemeente wil bovendien de openbare ruimte aanpakken, om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te vergroten.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

 • De beste oplossing is: OVERAL BETAALD PARKEREN.
  Maar nee, ze komen aan de deur vragen of je betaald parkeren wilt.
  Waar zitten die raketgeleerden ?

 • Burger uit Groningen schrijft :
  ik zie het probleem niet. als ik vanuit het werk in de Indische buurt mijn boodschappen meeneem kan ik gemakkelijk staan. volgens mij valt het dus wel mee. mensen die er wonen vertrekken met hun auto en gaan naar hun werk , de open plekken worden gevuld met forensen en die gaan eind van de dag weer weg, en kunnen de eigen omwonenden parkeren. eigenlijk maakt men gewoon plaats voor elkaar.
  in deze buurt wonen mensen met een smalle beurs die onnodig op kosten worden gejaagd. van mij hoeft het niet.

 • Helemaal geen goed plan van de gemeente. Dit is de problemen verschuiven naar het volgende gebied. En even een vraag, waarom moet er in een woonwijk op de de donderdag tot 21:00 uur betaald worden? Dat heeft toch niks meer met een koopavond te maken. Het levert de gemeente een hoop geld op, al die vergunningen die bewoners nu moeten betalen omdat de gemeente niet weet hoe ze het anders moeten oplossen. Want dat kostenneutraal, dank je de koekoek, creatief boekhouden is ook een vak. Mooi plaatje trouwens erbij, de plusmarkt aan de Oosterrhamriklaan. O wacht, het betaald parkeren geldt tot aan de Molukkenstraat. Dus niet op de fotolocatie! Waar trouwens altijd zat plek is, behalve op een zaterdag. Als ambtenaren iets in de kop hebben, dan zetten ze hun plannen onverdroten voort.

 • Omdat er niet te handhaven is moet er maar betaald Parkeren worden ingevoerd? En hoe , gelijk het hoogste bedrag want dat spekt de gemeente kas !! Je kan ook de bewoners een pasje geven om daarnaast een blauwe zone invoeren, zodat bewoners normaal kunnen parkeren en iemand die er langer gaat staan gaat bekeuren.
  € 100,00 per jaar + bezoekers kosten . Waarom die hoge kosten voor bewoners als bezoekers/forensen de veroorzakers zijn ?
  Dit is geen oplossing maar mensen onnodig op kosten jagen, en de gemeente vaart er wel bij. Kosten zijn niet onderbouwd dus natte vinger werk.

Recente berichten

Waterpompen tussen Damsterdiep en Eemskanaal voorlopig uit

Waterschap Noorderzijlvest heeft de noodpompen van het Damsterdiep naar het Eemskanaal uitgezet. De pompen werden…

2 minuten geleden

Amkemaheerd krijgt deels nieuw asfalt op zaterdag 22 juni

Een gedeelte van de Amkemaheerd is op zaterdag 22 juni tijdelijk afgesloten voor verkeer wegens…

55 minuten geleden

Brand in leegstaand pand aan Friesestraatweg

De brandweer rukte donderdagmiddag uit voor een brand in een leegstaand pand aan de Friesestraatweg.…

1 uur geleden

Doelman Dirk Jan Baron jaar langer bij FC Groningen

Doelman Dirk Jan Baron heeft zijn contract bij FC Groningen met een jaar verlengd. (meer…)

1 uur geleden

Prentenboeken voor kinderen met taalachterstand

Een groot deel van de kinderen die opgroeien in kwetsbare Groningse wijken heeft een taalachterstand,…

3 uur geleden

Gevlucht uit Afghanistan, gesetteld in Groningen

Noor Haidari (23) is een Afghaan die in 2021 noodgedwongen uit zijn geboorteland moest vluchten.…

4 uur geleden