Categorieën: Nieuws

Krediet van 1,3 miljoen voor voorbereiding De Held III

Het gemeentebestuur stelt ruim 1,3 miljoen beschikbaar voor de voorbereiding van de nieuwe wijk De Held 3, in het noordwestelijke deel van de stad.

De wijk krijgt een plak tussen Gravenburg en de nieuwe wijk Suikerzijde, op de oude locatie van de Suikerunie. Over ruim twee jaar moet er een plan zijn voor de nieuwe wijk, met in totaal 1500 woningen. Het is de bedoeling dat daar veel variatie in komt, met vooral veel woningen voor gezinnen. Ook is er veel ruimte voor groenvoorziening.

De plannen zijn al twintig jaar oud, maar gingen in de ijskast na onenigheid tussen de gemeente en Groninger Projecten CV. Die plooien zijn nu gladgestreken.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Besturen is ook proberen in de toekomst te kijken. Valt er nu echt nog te verwachten dat er vraag naar dure nieuwbouw koopwoningen zal zijn in de komende moeilijke economische tijden?

  • Woningen blijven nodig. Er is in de vorige crisis juist veel te veel naar de waan van de dag gekeken, met een enorm overspannen woningmarkt nu als gevolg.

  • Eigenlijk is het aantal te koop staande woningen in al die jaren niet zoveel veranderd. Dus als je al over waan kunnen spreken is dat de situatie van de afgelopen jaren. Dat er een tekort (vooral voor nieuwkomers) aan betaalbare woningen was in Nederland betekent niet dat je maar blind dure woningen door moeten blijven bouwen als het inkomen van zowel de particulier als de gemeente plotseling serieus wordt bedreigd.
    Dus ja het verbaast me echt dat je in tijd dat de gemeente toch al gauw 3 maanden aan inkomsten uit parkeren , vergunningen en semi overheid projecten (denk bv het Forum, Oosterpoort,Martinihal,Kardinge etc etc) gaat missen nu een project nog niet even nog wat langer in de ijskast laat staan.
    Dat heeft ook nadelen , maar de realiteit narcistisch negeren laat ik liever aan typisch als Trump en Poetin over. (hoewel Yassar K. en Rob J. er nu ook een handje van hebben)

  • Dit is een project voor de lange termijn, dat schop je niet bij het eerste zuchtje tegenwind in de ijskast. Voor de eerste schop in de grond gaat is de Coronacrisis allang voorbij. Er wordt gebouwd omdat er behoefte aan is en regeren is vooruitkijken op de lange termijn. Er had bovendien eigenlijk allang een wijk moeten staan op die plek nu er overeenstemming over de koers is met de grondbezitters moet je die kans grijpen. Die 1,3 miljoen zal ook niet ten laste komen van de begroting van dit jaar, dat is lange termijn. Er wordt voor gezinnen gebouwd dus heel duur zal het niet worden. Heel goedkoop ook niet want dat soort woningen worden überhaupt niet meer gebouwd. Als mensen dingen doen waar mee je het niet eens bent maakt het ze nog geen narcisten en wat jij denkt dat de realiteit is is grotendeels gebaseerd op je eigen meningen en aannames. Dat is voor een wethouder of een gemeente weer heel anders.

  • Zuchtje tegenwind ... diepe zucht.
    Corona is... mocht een van de ontwikkelde vaccins werken... over ca een half jaartje idd voorbij. Zonder vaccins kan het opnieuw uitbreken en zeker is het nog maar de vraag of landen als Brazilië en India een echte lockdown kunnen uitvoeren. India heeft het kortstondig geprobeerd, maar heeft al bakzeil moeten halen. De gevolgen van de ongekende beursdaling en erger... de daling in de wereldwijde productie zullen nog lang doordenderen in de economie. Maar zelfs zonder dit allemaal zit de gemeente Groningen met een stroppenpot van miljoenen.
    Een gemiste kans? Waarom? Nog steeds heeft de gemeente Groningen zelf een behoorlijk grondbezit toch en is er nog veel aan oud industrieterrein en dergelijke om vol te bouwen? En sinds wanneer wordt er bij dit soort projecten als het er niet expliciet bijgenoemd goedkoop gebouwd? Reken maar dat het overgrote deel van de woningen boven de 3 ton weggaat ... een markt waar elke gemeente in het Noorden wel voor wil bouwen. Lange termijn denken is ook de situatie op de balans van de gemeente in de gaten houden. Zonder toekomstige buffers is het kunst en vliegwerk wat de laatste 10 jaar veel missers in Groningen heeft verbloemd niet eens meer mogelijk.
    Nee idd als mensen niet mij eens zijn dat maakt dat ze idd nog geen narcisten... zeg ik het dan? Ik had het over narcistisch negeren van overduidelijke signalen dat er iets drastisch veranderd is omdat het anders streep zou halen door eigen agenda en ambitie. Natuurlijk is mijn en ook jouw realiteit grotendeels gebaseerd op eigen meningen en aannames. De manier dat jij met andermans realiteit omgaat is wel anders. Zowel de kul die je bijna dagelijks hier ventilleert en het onaanvaardbare negatieve gedrag dat je meerdere malen hebt vertoond maakt het ook zeker niet dat ik jouw realiteit scherper acht dan de mijne.

  • Ze zouden als gemeente juist minder moeten gaan bouwen. Daardoor dwing je woningzoekenden met zachte doch dwingende hand richting een gemeente als bijvoorbeeld het Hogeland, daar zijn en komen door de te verwachten krimp meer dan genoeg woningen te koop. Daar moeten gezinnen zich gaan vestigen, daardoor hou je voorzieningen en scholen overeind, kunnen kinderen zonder stadse fratsen opgroeien en blijven winkels open. Daar moet je juist gaan bouwen. Bouw ook voor jongeren in de dorpen, zo kunnen deze na hun studie weer terugkeren, nu blijven deze weg, deels omdat daar voor hun geen woonruimte beschikbaar is. Zorg voor goede OV verbindingen en vernieuw het provinciale wegennet Zie het maar als eens soort van voorsteden van de stad Groningen, wonen in de frisse zuivere lucht en toch de stad dichtbij.

  • Ik weet niet of jij wel eens in een spiegel kijkt Erik, maar jij bent de gene die er met een gestrekt been in komt. Ik zet je maar weer op ignore mode, omdat je je kennelijk nog steeds niet als een normaal mens kunt gedragen. Kom maar op met een nog grotere belediging die nog door de moderatie van OOG wordt toegelaten. Je kunt het!

  • De eerste woningen komen echt niet eerder dan over een jaar of twee in de verkoop.
    Het is dan ook onzin om rekening te houden met de coronacrisis. Die al dan allang verteerd.
    De onderliggende vraag naar woningen in de stad is erg hoog. Het is heel goed dat er flink wordt gebouwd. Daardoor ontstaat er voor starters en lagere inkomens (bijv door doorstroming) veel meer ruimte.
    @Middenweg
    De k je werkelijk dat er mensen die in de stad willen wonen in grote getale naar het hogeland gaan? Ze nemen eerder met een mindere woning genoegen dan te verhuizen. Een grotere reistijd en sociale leven geven de meeste mensen niet zo gauw op.

  • Waar kom ik met gestrekt been in ? Ik strekte wel even m'n been om jouw tackle met de zoveelste suggestie dat er iets mis met mijn beoordelingsvermogen te ontwijken. Daar heb je sowieso een handje van hier tegenover andere reageerders. Negeer me inderdaad maar en ik hoop dat andere lezers zien dat jij het hier als eerste persoonlijk maakt zoals jij wel vaker een handje van hebt.
    De suggestie " Als mensen dingen doen waar mee je het niet eens bent maakt het ze nog geen narcisten en wat jij denkt dat de realiteit is is grotendeels gebaseerd op je eigen meningen en aannames. " is al van een nivo dat je erna echt niet zielig moet gaan lopen doen. Sowieso moderatie? Weinig van gemerkt... blijkbaar gedraag ik me dan nog net iets beter dan jij.

Recente berichten

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

4 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

5 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

6 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

7 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

8 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

10 uur geleden