Categorieën: Nieuws

Hotel Schimmelpenninck Huys wordt tijdelijke nachtopvang

Hotel Schimmelpenninck Huys gaat vanaf komende donderdag gebruikt worden als tijdelijke 24-uurs opvang voor dak- en thuislozen. Dat heeft Stichting Het Kopland woensdagochtend bekendgemaakt.

Het in gebruik nemen van het hotel betekent dat de huidige nachtopvang gaat sluiten. “Vanwege het coronavirus is het belangrijk dat mensen afstand van elkaar houden”, laat een woordvoerder weten. “Dit geldt ook voor de nachtopvang. In de huidige locatie aan de Schoolstraat hebben we onvoldoende ruimte om mensen eigen kamers te bieden. Meerdere mensen in één kamer opvangen is in deze huidige tijd onwenselijk.” Hotel Schimmelpenninck Huys zal in eerste instantie tot eind juni als tijdelijke nachtopvang gaan dienen. “Maar dit is afhankelijk van de landelijke maatregelen die rond het virus genomen worden.”

In het hotel krijgen dak- en thuislozen ieder een eigen kamer. “De matrassen en het beddengoed worden geregeld door Het Kopland. Het hotel gaat zorgen voor een ontbijt, lunch en warme maaltijd in de avond. Stichting WerkPro zorgt voor een dagbesteding.” Mensen die gebruik willen maken van de nachtopvang kunnen zich iedere dag tussen 10.00 en 11.00 uur aanmelden tijdens het inloop spreekuur dat plaatsvindt bij de voormalige nachtopvang in de Schoolstraat. Bij het hotel kunnen mensen zich niet aanmelden.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

16 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

1 uur geleden

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

12 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

13 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

17 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

18 uur geleden