Categorieën: Nieuws

Speciaal thuiszorgteam voor besmette en verdachte patiënten begint aanstaande dinsdag

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en ziekenhuizen en IC’s te ontlasten hebben Groningse thuiszorgorganisaties een speciaal Corona Thuisteam opgericht.
Dit team gaat vanaf aanstaande dinsdag thuiszorg verlenen aan besmette cliënten en cliënten die door de huisarts of GGD ernstig verdacht worden van besmetting.

“Ook de thuiszorgaanbieders staan voor enorme uitdagingen als gevolg van het coronavirus,” zegt bestuurder Arno de Vries van Coöperatie Dichtbij. “Het Corona Thuisteam biedt gerichte zorg aan coronacliënten, waardoor cliënten langer thuis kunnen blijven of zelfs niet opgenomen hoeven te worden. Hierdoor raken ziekenhuizen minder overbelast. Een cliënt wordt namelijk pas doorgestuurd voor ziekenhuisopname als het écht nodig is.” Het Corona Thuisteam onderhoudt daarvoor korte lijnen met alle ziekenhuizen in de provincie Groningen. Zodra een ziekenhuisopname niet meer noodzakelijk is en de cliënt weer thuis verzorgd en verpleegd kan worden, neemt het Corona Thuisteam de zorg van het ziekenhuis over en waarborgt het een goede overgang van ziekenhuis naar thuis.

De Corona Thuisteams bestaan uit verzorgenden en verpleegkundigen van thuiszorgaanbieders die meedoen. De verzorgenden en verpleegkundigen werken uitsluitend voor Het Corona Thuisteam, om zo de verspreiding van het virus door zorgprofessionals tegen te gaan. Ook gaan de zorgverleners op deze manier efficiënter om met beschermingsmaterialen.

Het Corona Thuisteam is een samenwerking van  thuiszorgaanbieders TSN Thuiszorg, Coöperatie Dichtbij U.A., ZINN, Icare, UMCG, Oosterlengte, Interzorg Noord-Nederland, Allerzorg, Zorggroep Meander, Thuiszorg Comfort, Zonnehuisgroep Noord, Dignis, Stichting de Hoven, Beter Thuis Wonen, Stichting zorgcentrum de Blanckenborg, La Luna Care, BCM Zorg en Dienstverlening, Westerholm Zorgcentrum, Joling Zorg, Stichting Vredewold, BQR Zorg.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Mooi dat men nu allemaal gaat samenwerken om zo de zorg rondom het Corona virus te stroomlijnen en efficienter te gaan (samen)werken en hulde voor al het zorgpersoneel. Ik hoop net als iedereen dat er snel een kentering in het aantal besmettingen gaat komen en het gaat lukken om het aantal mensen wat hier aan komt te overlijden te beperken.
    Maar nu ik hier in dit artikel het grote aantal zorgaanbieders uit alleen al onze provincie zie staan, bekruipt mij wederom het gevoel dat zorg een stuk goedkoper kan als men deze grote groep zorgaanbieders na de Corona crisis laat fuseren om zo tot een grote zorgaanbieder te gaan komen. Ik heb ook al een naam voor deze nieuwe onderneming, n.l. Groen Kruis zorg.

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

57 minuten geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

3 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

3 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

4 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

4 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

5 uur geleden