Categorieën: Nieuws

Overheid zet NL-Alert in om coronavirus

De overheid heeft zondagochtend een landelijk NL-Alert laten verzenden. In het bericht worden mensen opgeroepen om de instructies om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in acht te nemen.

“Houd 1,5 meter afstand”, meldt het bericht dat rond 11.30 uur verspreid werd. “Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm u zelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona.” Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is het belangrijk dat iedereen doordrongen raakt van de noodzaak om zich aan de regels te houden. Daarom is gekozen voor een NL-Alert.

“Godverdomme”, zegt Tim op Twitter. “Ik schrik me de pleuris en nu ligt er koffie over de hele tafel.” Het bericht wordt verstuurd omdat ondanks alle waarschuwingen mensen er massaal op uit trekken. Zaterdag was het beeld dat het druk was op de stranden, in parken en bij bouwmarkten.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Hallo Hietsje, het zou kunnen zijn dat het 'm in de instellingen op uw telefoon zit.
    Als je googelt op 'NL-Alert instellen' dan verwijst men vaak door naar instellingen > berichtinstellingen > noodwaarschuwing op de telefoon. Die zou voor NL-Alert dan aan moeten staan. Succes.

  • Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je een NL-Alert niet hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je telefoon uit stond, omdat je op dat moment slecht bereik had of omdat je telefoon gebruik maakte van een oud mobiel netwerk (2G of 3G) waarbij het NL-Alert niet altijd wordt ontvangen als je op dat moment belt of internet, of als je telefoon aan het updaten is.

    Info van de site: crisis.nl

  • @Hietsje
    Verkeerde instellingen waarschijnlijk (of niet de juiste telefoon / software versie).

  • Heel goed dat ze dit doen. Ik hoorde het op mijn telefoon ook overgaan.alleen blijven sommige mensen stronteigenwijs zoals bij ons voor de deur in de speeltuin, moeders met kinderen bij elkaar op een bankje. En stikdruk .Wij wonen in Wouw en volgens mij willen de mensen hier niet luisteren.
    Eigenlijk moet de speeltuin worden afgezet. Wij hebben last ervan al die drukte voor de deur in de Markiezen straat in Wouw

  • @ Lilly
    De Nederlandse regering is stronteigenwijs!
    Ze moet over gaan naar Lockdown.
    Niemand is nu verplicht om binnen te zitten . Wel er uit voor werk met alle gevolgen van dien. Maar ben je vrij dan maar een eigen Lockdown ? Dat werk toch niet .
    Lockdown is de enigste manier om mensen binnen te houden , en dan de kans op verspreiding tegen te gaan !!

  • waarom komt er geen lockdown dan dit is toch een rare gang van zaken alles met elkaar.
    ik heb alle begrip ervoor voor de mensen die naar buiten gaan ! moeten ze maar ingrijpen nee lekker mensen laten sterven wtf is het toch met dit land en de mensen aan de hand
    OORLOG.....OORLOG

  • Femke Halsema vindt een lockdown, om mensen in hun huis op te sluiten, een gruwelijke maatregel. Persoonlijk vind ik het gruwelijker dat er mensen zijn die willens en wetens gewoon lak hebben aan het de situatie, en er door hen meer doden zullen vallen. Ik kan je nu al voorspellen, DE IC's liggen straks vol, voor de noorderlingen is straks geen plek meer. Bedankt aan die lui die lekker naar de stort moeten, lekker naar het strand gaan, chillen in het park, nogmaals bedankt voor meer doden. Egoïsten.

  • Nou ik denk dat mensen er echt geen lak aan hebben , maar men kan ook denken nu kan ik er nog op uit!
    Stel er komt een Lockdown , dan mag je er niet meer uit . Maar wie is nu egoïstisch dan?om geen duidelijke maatregelen te nemen (Lockdown) .je ziet dat het met de dag helaas maar waar, al erger wordt , Hou de mensen 2 of 3 week verplicht binnen , ook niet meer naar werk . Dan kan je pas echt kijken of je het kan dempen . En dat de ziekenhuis niet als maar voller worden ,en de mensen in de zorg het ook hier straks niet meer aan kunnen.En na de Lockdown eventueel over gaan naar de situatie waar we nu in zitten . Geen grote groepen, afstand houden , geen handen geven, ov beperken, Hoop dat het hoe dan ook snel weer de goede kant op gaat voor ons allen . God zij met ons ??.

Recente berichten

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

35 minuten geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat weten…

60 minuten geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

1 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

2 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

2 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

10 uur geleden