Categorieën: Nieuws

Noordelijke ziekenhuizen maken ruimte voor patiënten met coronavirus

De noordelijke ziekenhuizen, waaronder het UMCG en het Martini Ziekenhuis, gaan ruimte vrijmaken om patiënten met het coronavirus op te vangen.

Daarvoor wordt 30 procent van de zorg die ingepland kan worden verminderd. Het gaat om ziekenhuisopnames en behandelingen die niet acuut zijn.

De ziekenhuizen vrezen door het groeiend aantal coronabesmettingen een tekort aan bedden, personeel en persoonlijke beschermingsmiddelen. Door de overige zorg te verminderen moet dit probleem voorkomen worden. Om welke behandelingen het gaat wordt aan de individuele ziekenhuizen overgelaten.

“Wij realiseren ons dat dit een verregaande maatregel is, maar zijn er tegelijkertijd van overtuigd dat deze maatregel op dit moment noodzakelijk is om de continuïteit van de acute zorg in de regio in de komende weken te waarborgen”, schrijven de ziekenhuizen in een verklaring.

In het UMCG is deze week al een patiënt opgenomen die het coronavirus heeft. De patiënt is uit een ander ziekenhuis naar het UMCG gebracht vanwege een verslechterde gezondheidstoestand.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Dit zijn de maatregelen die ook bij de bevolking vertrouwen oplevert. In tijden van nood komen echt leiderschap ook altijd bovendrijven. Wie de Kamerdebatten heeft gevolgd, zal gezien hebben dat Rutte nu echt leiderschap toont, en dat Jetten (D66) met zijn Europees aanbestedingsvoorstel en Klaver (GL) die een noodfonds voor de cultuursector voorstelt gewoon door de mand vallen. Asscher (PvdA) neem ik allang niet meer serieus, en Willders (PVV) heeft geen verrassing voor ons in petto.

    Het leiderschap van Rutte is dat hij maatregelen neemt die enerzijds diametraal tegenover het welzijn van de bevolking lijkt te staan, maar daar aan toegeven desastreus is voor de economische noodzaak om door te blijven draaien. Want als die instort zullen de hamsteraars gelijk krijgen.

  • Rutte leiderschap? In deze Corona-crisis? Wereld op zijn kop.

    Over een week kunnen IC's de hoeveelheid ernstig zieken niet meer aan. Gaan medici in oorlogsachtige situatie moeten bepalen welke AOW'er wel of niet gaan sterven. Over twee week zitten mensen een paar dagen met een overleden naaste in huis omdat ze niet begraven/gecremeerd kunnen worden, en overledenen nergens opgebaard kunnen worden.
    Dankzij Rutte's leiderschap de afgelopen jaren staat onze medische zorg niet beter voor dan dat van het rijke Lombardije. In ons gave land is medische zorg geprivatiseerd. Daardoor totaal niet voorbereid op de Corona-pandemie. Geen voorraden mondkapjes, beschermende pakken, testkits, IC-bedden, pijnstillers, beademingsapparatuur, generieke producten. Want voorraden zijn bedrijfseconomisch een kostenpost.
    Je kunt van een leider natuurlijk ook niet verwachten dat deze begrijpt dat in een steeds vollere wereld, waarin elke dag weer hele volksstammen met een snelheid van 800/900km per uur de gehele wereld overgaan, er zo nu en dan een killervirus de wereld teistert.

    Economisch noodzaak om door te blijven draaien? Ten koste van een kwart miljoen dode bejaarden/zieken? Ben jij zo'n libertarier? Libertarisme is goor sociaal-darwinisme verpakt in quasi liberale prietpraat, groot gemaakt door de zieke geest genaamd Ayn Rand.

    Enige wat door moet draaien zijn de bekende vitale functies plus prodctie en distributie levensmiddelen

  • Helemaal eens met VSH .
    Weinig meer aan toe te voegen , alleen maar hopen dat het hier niet zo erg gaat worden .
    En als je hoort dat ze hier niet meer verder willen gaan met testen ? Nou dan gaat het snel de verkeerde kant op.

Recente berichten

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

1 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

2 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

2 uur geleden

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

3 uur geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

4 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

5 uur geleden