Categorieën: Nieuws

‘Kabinet gaat coronamaatregelen tot begin mei verlengen’

De noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen worden naar alle waarschijnlijkheid verlengd tot begin mei. Dat meldt de NOS maandagavond die zich daarbij baseert op Haagse bronnen.

Het gaat om het maatregelenpakket dat twee weken geleden werd afgekondigd en in eerste instantie tot 6 april zou duren. Behalve de scholen vallen onder dit pakket ook de sportverenigingen, sportcentra, café’s en restaurants. Volgens de Haagse bronnen is de kans groot dat dinsdag besloten wordt dat deze maatregelen tot eind april of begin mei verlengd worden. Door dit dinsdag al bekend te maken wil het kabinet duidelijkheid scheppen.

Naar alle waarschijnlijk worden er dinsdag geen nieuwe maatregelen afgekondigd. Het kabinet zou tevreden zijn over de manier waarop de bevolking zich de afgelopen dagen gedragen heeft. De persconferentie vindt dinsdagavond rond 19.00 uur plaats.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Tijd om Jacco Wallinga met zijn voor menselijk handelen (en gevolgen daarvan) compleet onzinnige modellen even op non-actief te zetten, en voor een lockdown te gaan. Gaat anders echt mis.
    In ieder geval tot mei. Misschien dat we dan onze ic-capaciteit, voorraden persoonlijke beschermingsmiddelen en testcapaciteit flink opgeschaald hebben. Anders gaan we zeker naar (inclusief ongeregistreerde, maar wel feitelijke coronadoden) een oversterfte van 50.000 medeburgers.

    Het idee dat het leven van een bejaarde of zieke vooral als een kostenpost is, is te weerzinwekkend voor woorden. Doet me haast denken aan inktzwarte periode in de geschiedenis van een buurland van ons

  • Als nou iedereen die pleit voor een complete lockdown, zoals VSH, zoals Wilders (ja, wat doet die dan nog in de Tweede Kamer) zich daar zelf alvast helemaal conscientieus aan gaat houden zal dat zeker helpen. Maar dat zie ik niet gebeuren.

  • Het is inderdaad schandalig dat Nederland het standpunt heeft dat ouderen die wat minder zijn maar moeten kiezen om dood te gaan. Diverse andere landen hebben een menselijk uitgangspunt, namelijk zorg voor hun onderdanen, ongeacht als ze al wat kwetsbaarder zijn of ouder. Dat is 1 van de redenen dat er in bv Duitsland veel meer IC capaciteit is. Het zouden je ouders, grootouders of partner maar zijn die op deze manier aan de kant gezet worden. Ik zag dat de Nederlandse burgers de complimenten kregen voor het gedrag. Bijzonder, als je kijkt hoeveel mensen er toch geen rekening houden met anderen.

  • @VSH
    Een vergelijking tussen de holocaust en de Coronacrisis is absurd.
    Dit soort gezwets hoort hier niet thuis. Vooral omdat uit de rest van je bijdrage geen enkel begrip voor het gebruik van modellen en een wetenschappelijke aanpak blijkt.
    Denk toch eerst wat beter na voordat je hier een bijdrage achter laat.

  • En dan nu ook ALLE houtkachels UIT!

    Het is volkomen immoreel, dat enkele buren 'gezellig' thuis bij de houtkachel in quarantaine zitten, terwijl zij ondertussen de gehele leef- en woonomgeving van hun directe buren vernietigen.

    En dan verwachten dat de gedupeerden thuis blijven in de GIFTIGE STANK?

    Nu wij zelfs in onze huizen niet in quarantaine kunnen zijn: vanwege de houtrook...
    Nu we weten dat de houtrook nog dodelijker is voor Corona patiënten...

    Dan moeten Rutte , het RIVM en de GGD's niet raar op kijken als we - logisch - met z''n allen naar het strand gaan!
    Om daar de frisse neus te halen!

    Mevrouw Kiki

  • @Majaja

    Dacht daar niet aan. Wel aan de eerste slachtoffers van de nazi's; de gehandicapten en psychiatrische patiënten. Vind dit groepsimmuniteit experiment een gok waarmee tamelijk vrijblijvend de met de levens van kwetsbaren worden ingezet.

    En zolang er vliegtuigen uit New York landen, en er géén enkele vorm van follow-up voor de passagiers is, en winkels als bouwmarkten zonder noodzakelijke redenen openblijven, is het geen lockdown, maar een verkapte poging tot groepsimmuniteit.

    @ robert.

    Je hebt geen idee over hoe verantwoordelijk ik wel of niet bezig ben. Sinds 28 februari (patiënt 0 in Loon op Zand) ben ik mijn sociale bewegingen al gaan inperken. Ben een paniekzaaier die zijn daad bij zijn zorg voegt.

  • Nederland neemt een kostenpost van tientallen zo niet honderden miljarden om onze zwakkeren te kunnen beschermen, waar we met z'n allen nog jaren en jaren voor zullen betalen. Voor VSH is het niet genoeg. Nee het zijn NAZI's Wat voor enorme ..... ben je dan VSH? Je de volledige economie onderuit klappen zal op termijn nog veel meer doden opleveren.

  • Dus omdat je vluchten uit een brandhaard als New York een maand niet toestaat, klapt je economie in elkaar? Bij een staatsschuld van slechts 48% van het BNP?

    We gaan naar een recessie. En? Als Frankfurt niet voor de beursen had gekozen hadden we het economisch onvermijdelijke en reinigende fenomeen van een recessie alweer voor de helft doorgemaakt.

  • @VSH
    Volgens mij zit er een steekje los bij mensen die denken dat een recessie een reinigend effect heeft. Dat moet je vertellen aan al die mensen met kleine banen die dan hun werk kwijtraken en op een uitkering aangewezen raken. Aan al die ondernemers en ZZP'ers die hun bedrijf en inkomen verliezen.
    Het lijkt er een beetje op dat de Nederlandse aanpak beter werkt dan die in veel andere westerse landen. Het probleem is eerder erkend dan in landen als de VS of UK. Daardoor zou het aantal slachtoffers beperkter kunnen blijven.
    Wat ik wel slecht vind is de communicatie over wat je wel of niet geacht wordt te doen. En ook dat de informatie vooral in het Nederlands wordt gegeven is niet best.
    Verder blijft het natuurlijk afwachten of de trend verder gaat afbuigen.

  • Ik ben het volkomen met VSH eens.

    Zolang je - als Lokale en als Nationale - Overheid wel van AL JOUW BURGERS eist:

    Dat ze allemaal - binnenshuis - moeten blijven ...
    Waardoor bedrijven failliet gaan...

    Maar je rookt ondertussen diezelfde burgers wel - in hun huizen en in hun tuinen - aan gort....

    Dan heb je geen liefdevolle en medemenselijke overheid...
    Maar gedrag is van een zich overbekend gedragende: DOOD- en DOODZIEKE DICTATUUR!

    Laat die overheid NU maar tonen dat ze integer is en dat ze het inderdaad goed met ons voor heeft.
    ALLE HOUTROOK: UIT!

    Mevrouw Kiki

Recente berichten

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

3 minuten geleden

Camera’s en schijnwerpers geplaatst bij Academiegebouw RUG vanwege pro-Palestijnse acties

Voor het Academiegebouw op het Broerplein zijn woensdag aan het einde van de middag camera's…

13 minuten geleden

Drentse politiek enthousiast over inzetten studenten als buschauffeur

De politiek in de provincie Drenthe ziet het als een mogelijkheid om studenten in te…

44 minuten geleden

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

2 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Vandaag begint in de binnenstad de Meikermis. Eerder deze week was de opbouw in volle…

3 uur geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

3 uur geleden