Categorieën: Nieuws

In openbare ruimte laden moet aan openbare paal

Als er geen laadpaal in de buurt is even een kabel uit je huis naar de auto en klaar is Kees. Dat mag dus niet.

Er verschijnen steeds meer elektrische auto’s. Niet elke auto krijgt de gewenste laadpaal voor de deur. Daarom gaan mensen soms zelf met kabels in de weer. Die dan op de stoep liggen al dan niet onder een mat.

De gemeente: ‘Het trekken van een kabel over gemeenteterrein is niet toegestaan. Bij ons in de systemen staat daar het volgende over aangegeven:

Het is niet toegestaan om losliggende kabels in de openbare ruimte op de weg of over het trottoir te leggen. Ook niet als daar zo’n rubberen mat overheen wordt gelegd.

Wanneer niet op eigen terrein kan worden opgeladen en in de openbare ruimte geladen moet worden, dan moet van een openbare laadpaal gebruik gemaakt worden.’

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Als je de wetboeken goed doorleest mag eigenlijk helemaal niets. Stil zitten op een krukje in de keuken en vooral niet bewegen. Sterker nog, de regels staan vol tegenstellingen: Laatst hoorde ik op de radio dat volgens de ene verordening een branddeur naar buiten open moet, en volgens een andere naar binnen. En dat was slechts 1 voorbeeld van conflicterende regelgeving. Oftewel, je kunt het toch niet goed doen. De grap is ook nog dat de mensen die de hele dag voor onze bestwil lopen bedenken wat we niet meer mogen, dat ook nog op onze kosten doen. En we mogen daarvoor dan op onze knietjes danken.
    De overheid mag dan zelf wel weer bijna alles. Of houdt zich niet aan regels. Of buigt ze naar goeddunken. Recente voorbeelden te over op deze site als je kijkt naar hoe onze gemeente omgaat met het kappen van bomen.
    Verschil moet er zijn.

  • En waar staat dat ergens in de systemen, in zo'n spreektaal? Dat kan toch geen beleid zijn.

  • Misschien moet de gemeente dan eens gaan werken in oplossingen ipv (de eigen!) regeltjes opvolgen terwijl de samenleving verandert.
    Het is óf straten volpleuren met laadpalen, óf dit onder voorwaarden (veiligheid etc.) toestaan.

  • dikke strop dat hele electrische gebeuren achterlijke palen in de wijk kabels over de stoep leuk voor oudere mensen gewoon dat hele gebeuren afschaffen zie je het al voor je iedereen een electrische auto welkom op mars

  • Ik heb de hele APV doorgespit en kan het nergens vinden. Waar baseert men zich nu op?

  • Dat is maar goed ook dat dit niet mag.
    Het is al geen feestje om in Groningen over een stoep te lopen, als je niet van de sokken gefietst word of je nek breekt over het slechte straatwerk loop je ook nog eens het risico te verstrikken in een kabel.
    Je zou maar slechtziend zijn en dan in Groningen van straat A naar straat B moeten lopen, dan is de kans groot als Jan en alle man ook nog eens kabels over de stoep heeft liggen, dat je voor dat je je doel hebt bereikt met gebroken ledematen in de Ambulance ligt.

  • @Edwin.
    Roerend met jou eens.
    Laten ze stoppen met deze gekte.

    Ze willen in Groningen in liefst alle straten die op de schop gaan, minimaal 2 parkeerplaatsen opofferen voor electrische auto's zodat deze aan de laadpaal kunnen.
    Zelfs in buurten waar mensen niet eens draagkrachtig genoeg zijn om zo'n zeer milieu onvriendelijke auto (want dat zijn ze met al die batterijen) te kopen, moeten parkeerplaatsen opgeofferd worden waar Jan met de pet zijn oude tweedehandsje niet meer mag parkeren.
    En als er maar genoeg laadpalen in een straat of wijk staan moet feitelijk het hele netwerk worden aangepast en moet er krachtstroom worden aangelegd voor die laadpalen, want als iedereen zijn wagen aan het stroom legt (overigens grijze stroom, want groene stroom is bij lange na niet voldoende voorhanden),loop je grote kans op stroomstoringen en dat jij en ik 's avonds geen stroom in huis hebben omdat het hele netwerk er niet op aangepast is en uitvalt.
    Dan ben je als Jan met de pet nogmaals de sjaak voor meneer met de dikke portemonnee die wel zo'n stroomvreter betalen kan.

  • Dan ben ik wel heel benieuwd waarom die gemeente niet handhaaft bij evenementen als Noorderzon, Eurosonic etc waar de kabels ook over de openbare gemeentelijke wegen en gronden liggen. Of is dit weer een geval van burgertje pesten?

Recente berichten

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

2 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

2 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

4 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

5 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

6 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

8 uur geleden