Categorieën: Nieuws

‘Een uur lang verlichting uit doen voor alles wat er nu gebeurt’

Het Wereld Natuurfonds roept mensen op om zaterdagavond een uur lang de verlichting in hun huizen uit te schakelen. De actie is een onderdeel van het jaarlijkse Earth Hour.

“De wereld zit midden in een gezondheidscrisis”, vertelt directeur Kirsten Schuijt van WNF Nederland. “Het coronavirus beheerst op dit moment ons leven. Dit vraagt veel van al die mensen met vitale beroepen die onze maatschappij draaiende houden. Wij willen hen wereldwijd een grote steun betuigen en bedanken voor al het belangrijke werk dat zij op dit moment voor ons doen. Het jaarlijkse Earth Hour zal vanwege de crisis anders ingevuld worden. Dit betekent dat we geen grote evenementen organiseren, maar dat we wel één uur lang het licht uit doen voor de aarde én om stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt. Juist nu.”

Daarnaast roept WNF op om de petitie ‘Voice for the Planet’ te tekenen. “Alle stemmen worden gebruikt om onze wereldleiders in actie te laten komen om onze prachtige aarde te beschermen”. Earth Hour begint zaterdagavond om 20.30 uur. Het wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag voor de zomertijd van kracht wordt.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Met alle LED verlichting tegenwoordig zet dat geen zoden aan de dijk. Je kunt beter je was een keer te drogen hangen in plaats van in de droger. Daar kun je dan weer twee maanden je lampen van laten branden :p

  • Ik heb nog nooit zoiets idioot als Earth Hour meegemaakt. Één keer per jaar, één uur van een volledige dag doe je lichtjes uit. Man, wat een waanzin en onvoorstelbaar dom stukje symboolpolitiek. Vertel dat even aan onze zuiderburen, die vrijwel continu de verlichting aan hebben staan op hun snelwegen. Het westen van Nederland zijn ze ook al zo bang in het donker op de snelweg. En dan al die kantoorpanden verlicht. Noem me gerust een zeur, maar dit soort symbolisch gedoe helpt niks. Als je echt iets wilt betekenen gebruik je alleen licht waar het noodzakelijk is. En schijn het dan ook aub naar de grond en niet in de lucht, dat scheelt mij weer extra filters op mn scope te zetten. ;-)

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

4 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

4 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

5 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

5 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

5 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

5 uur geleden