Categorieën: Nieuws

Bloemen en kaarsjes op plek dodelijk ongeval Haren

Op de Rijksstraatweg in Haren waar zondagavond twee jongens om het leven kwamen bij een eenzijdig verkeersongeluk zijn maandag door nabestaanden bloemen gelegd. Ook branden er kaarsjes.

Bij het ongeluk kwam een twintigjarige man uit Zuidlaren en een negentienjarige man uit Gasselte om het leven. De melding van het ongeluk kwam rond 23.40 uur binnen. Direct was duidelijk dat het om een ernstig ongeluk ging. Behalve de brandweer rukten ook vijf ambulances en het traumateam uit. Voor de twintigjarige man kwam de hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. De negentienjarige werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later kwam te overlijden.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onbekend. De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht. Aan de sporen is te zien dat de auto waarin het duo reed op een gegeven moment in de berm is terecht gekomen, twee bomen en een lantaarnpaal heeft geraakt en uiteindelijk op het fietspad tot stilstand kwam.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Getuigen melden dat de auto in een inhaalmanoeuvre met hoge snelheid van de weg belande, ook is deze auto bekend van illegale straat races in Groningen en Drenthe.
    Het blijft triest maar beter deze twee jongens dan dat zij in de toekomst een onschuldige van de weg hadden geknald.

  • @Doe
    Ik vind het nogal respectloos in de richting van de nabestaanden om hier een mening te ventileren over dit verschrikkelijke ongeluk zonder dat je met 100% zekerheid weet wat de oorzaak is. Een verhaal 'van horen zeggen' hier achteloos neer te zetten is gevoelloos en onnadenkend.
    In dit soort situaties is heel wat verstandiger om eerst maar eens te zwijgen.

  • Dat mag jij vinden Jack, totdat jij zelf een familielid hebt dat door een roekeloze rijder is doodgereden.

  • @doe
    Kort door de bocht jouw reactie. Ik kende deze jongens zeer goed. Je speculeert nu zonder dat je weet wat er gebeurt is en je scheert ze beide over 1 kam.

  • Wat dit zegt is dat hier alleen stilte past.
    En niks anders dan dat.

    Er zijn twee jongen mensen om het leven gekomen.
    Oorzaak doet er niet toe.

    Het onnoemelijke leed voor familie, vrienden en andere nabestaanden doet er alles toe.
    Sterkte allemaal.

  • Doe speculeert maar wat en haalt er zaken bij die niets met dit verschrikkelijke ongeluk te maken hebben.

  • Ik vind het bijzonder sneu dat oog hier mijn eerder geplaatste reactie verwijderd heeft. De omroep is hiermee medeplichtig aan toekomstig leed.

  • Een paar vreselijke reacties hier !...2 jonge jongens weggerukt uit het leven, het zal je kind maar zijn !. Heb een beetje RESPECT mensen!. Het doet mij erg veel, heb ook een bloemetje gelegd. Ik wens de nabestaanden heel erg veel kracht/sterkte toe uit de grond van mijn hart.

  • (hierbij een woordje over Tim(20), mijn/onze collega)
    Toen ik voor het eerst met Tim ging samenwerken, had ik een bepaald beeld over hem, maar dat kwam omdat ik hem nog niet kende. Ik weet nog dat ik met Tim samen werkte en hij had hoogtevrees, en we moesten tegels van de grond met een tegelklem omhoog tillen. ik stond boven op het dak en Tim zorgde ervoor dat de tegels goed vast zaten. na een tijd vroeg ik aan Tim of hij het wilde overnemen, hij gaf niets aan en nam het zo over. Ik vroeg of het nog ging, en hij gaf aan: joh gaat, alleen beetje last van hoogtevrees. Nou! ik vond het echt super knap van hem, ondanks zijn hoogtevrees, heeft hij enorm veel inzet getoond en wat een doorzetter was het ook!.
    Tim was een jonge die zich nergens wat van aantrok. Als iemand anders over Tim dacht, maakte hem dat niet uit, en wat voor werkzaamheden hij uitvoerde ( ja, niet alles wat hij deed vond hij altijd fijn) maar hij deed het toch. Tim was mijn collega Dropshipping geworden. Samen met nog een collega zorgden wij ervoor dat de bestellingen van onze webshopklanten werden verwerkt. Tim was een doorzetter, niet in alle tijden, maar het aan-en-oppakken van werkzaamheden wist hij wel altijd raad mee. Spijtig en met een groot verlies nemen wij afschijd van onze collega en team-member. Rust zacht kerel.

Recente berichten

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

2 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

4 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

4 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

5 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

6 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

8 uur geleden