Categorieën: Nieuws

Scooterrijdster gewond bij verkeersongeluk Korreweg

Bij een verkeersongeluk dinsdagavond op de Korreweg is een scooterrijdster gewond geraakt. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur ter hoogte van de kruising met de Heymanslaan. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is nog onbekend”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Zoals ik het interpreteer reed de scooterrijdster over het fietspad dat parallel loopt aan de Korreweg. De automobilist wilde vanaf de Korreweg afslaan de Heymanslaan in en heeft daarbij de scooter over het hoofd gezien waardoor een botsing het gevolg was.”

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Het slachtoffer wordt behandeld in een ambulance”, vertelt Ben de Jager van nieuwsuitgroningen.nl. “Aanvankelijk leek het er op dat de scooterrijdster naar het ziekenhuis moest, maar uiteindelijk hoefde zij niet mee. Het overige verkeer ondervindt weinig hinder van het ongeluk. De scooter staat op de stoep en de auto staat weliswaar op de weg, maar dat levert niet direct problemen op.” De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Ben de Jager – nieuwsuitgroningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Over het hoofd gezien? of tijdens het rijden bezig zijn met van alles behalve autorijden. Mensen die auto rijden en voetgangers en andere verkeersdeelnemers over het hoofd zien moeten per direct hun rijbewijs inleveren aangezien ze niet in staat zijn om veilig te rijden en een gevaar zijn voor anderen.

  • Zo te lezen lijkt het op een voorrangsfout van de auto. Maar ik zou de scooter rijder ook niet vrijuit willen laten gaan. Bij een kruispunt hoor je er altijd rekening mee te houden dat je een noodstop moet maken en dus voldoende remruimte hebt.

    Het is niet zo dat als je voorrang hebt dat je dat ook krijgt! Vergissingen kunnen voor komen en daar moet je rekening mee houden. Of je nou voetganger, fiets, scooterrijder of automobilist bent.

    De zwakkere verkeersdeelnemer is niet heilig, ze hebben zelf ook een verantwoordelijkheid.

  • @doe. Als je niet de gehele situatie weet, dan kan je er niet over oordelen. Ik weet uit hele betrouwbare bronnen dat de bestuurder niet met iets anders bezig was. Diegene heeft de scooterrijdster over het hoofd gezien. Wat iedereen kan overkomen.

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

1 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

3 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

3 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

7 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

9 uur geleden