Scooterrijdster gewond bij verkeersongeluk Korreweg

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk dinsdagavond op de Korreweg is een scooterrijdster gewond geraakt. Dat melden verschillende incidentenwebsites.

Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur ter hoogte van de kruising met de Heymanslaan. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is nog onbekend”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Zoals ik het interpreteer reed de scooterrijdster over het fietspad dat parallel loopt aan de Korreweg. De automobilist wilde vanaf de Korreweg afslaan de Heymanslaan in en heeft daarbij de scooter over het hoofd gezien waardoor een botsing het gevolg was.”

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Het slachtoffer wordt behandeld in een ambulance”, vertelt Ben de Jager van nieuwsuitgroningen.nl. “Aanvankelijk leek het er op dat de scooterrijdster naar het ziekenhuis moest, maar uiteindelijk hoefde zij niet mee. Het overige verkeer ondervindt weinig hinder van het ongeluk. De scooter staat op de stoep en de auto staat weliswaar op de weg, maar dat levert niet direct problemen op.” De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Ben de Jager – nieuwsuitgroningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Over het hoofd gezien? of tijdens het rijden bezig zijn met van alles behalve autorijden. Mensen die auto rijden en voetgangers en andere verkeersdeelnemers over het hoofd zien moeten per direct hun rijbewijs inleveren aangezien ze niet in staat zijn om veilig te rijden en een gevaar zijn voor anderen.

  2. Zo te lezen lijkt het op een voorrangsfout van de auto. Maar ik zou de scooter rijder ook niet vrijuit willen laten gaan. Bij een kruispunt hoor je er altijd rekening mee te houden dat je een noodstop moet maken en dus voldoende remruimte hebt.

    Het is niet zo dat als je voorrang hebt dat je dat ook krijgt! Vergissingen kunnen voor komen en daar moet je rekening mee houden. Of je nou voetganger, fiets, scooterrijder of automobilist bent.

    De zwakkere verkeersdeelnemer is niet heilig, ze hebben zelf ook een verantwoordelijkheid.

  3. @doe. Als je niet de gehele situatie weet, dan kan je er niet over oordelen. Ik weet uit hele betrouwbare bronnen dat de bestuurder niet met iets anders bezig was. Diegene heeft de scooterrijdster over het hoofd gezien. Wat iedereen kan overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *