Categorieën: Nieuws

Merckt klaar in maart

De nieuwbouw aan de Grote Markt schiet op. De appartementen in het gebouw Merckt Markt zijn deze maand al klaar. De verwachting is dat de markthal in maart gereed is.

Ook de bouw van het hotel aan de Grote Markt schiet op. Binnen het pand werkt de aannemer aan het aanbrengen van tegels en het isoleren van de gevel.

Rondom het Forum leggen stratenmakers ondertussen de laatste straatstenen. Het gaat om natuurstenen bij restaurant Vapiano aan de Nieuwe Markt tegenover de hoofdingang van het Forum. Daar komen ook enkele afstapjes. In de Popkenstraat legt een aannemer de definitieve straatstenen, de tijdelijke bestrating is verwijderd.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • De daken van deze 2 betonblokken bieden een mooi uitzicht over de Stad e.o.
    Kans dat HET MONSTRUM in deze zijn belangrijkste functie gaat kwijtraken.

  • Zeker te laat om het tenenkrommend kakkerig klinkende Merckt te veranderen? Het is zo tenenkrommend gekunsteld en nep-historisch. Welke doelgroep hoopte men hiermee aan te spreken: de Waessenaerse villaebewoners?

  • En straks gaat er ook nog iemand met droge ogen beweren dat dit hotel een aanwinst voor de Grote Markt/Oostwand is geworden?Vergeleken met de oude Naber Passage, vond ik de oude situatie minder lelijk.

  • Ja Jan, das natuurlijk heerlijk; even lekker mopperen op van alles wat je niet aanstaat...en oh oh oh wat een schande. Maar als je nu even een heel klein beetje research had gedaan had je kunnen ontdekken dat de grote markt tot in de 19e eeuw de Breede Merckt heette... je kunt het natuurlijk een lelijke naam vinden, maar nep historisch is het alles behalve!

  • De prijs voor de sneuste reactie gaat naar Arie. Man o man wat doet het pijn dat doorslaande succes van het Forum.

  • @ Eisso: je hebt gelijk. Merckt is oud-Nederlands voor 'markt' en afgeleid van de oude naam voor de Grote Markt. Blijft over de gekunsteldheid, want om een gebouw een markt(plein) te noemen is raar. Maar dat komt omdat er onderin het gebouw een horeca-uibating komt waarvan de naam al bekend was voordat de bouw begon: de Food Merckt. Zie daar de kakkerige gekunsteldheid in al haar glorie.

    Interessant artikel over dit gebouw op Cobouw.nl overigens. Een sandwich-concept wat invulling betreft: horeca op de begane grond en op de bovenste verdieping, met daar tussenin appartementen. De opmerkingen over de doelgroep van de Merckt-horeca zijn erg grappig: niet gericht op studenten! Alsof die zich laten tegenhouden. Dus – gelijk het Forum – struikel je juist daar straks over de studenten. En waarom ook niet? Ze gaan ze echt niet weigeren. Zie het al helemaal voor me: Vindicaters die massaal in de Food Merckt even een bodempje komen leggen alvorens los te gaan op de Kroeg. De kakkerigheid zal er in recordtempo van afslijten. Dat dan weer wel.

    Wishful thinking versus de weerbarstige realiteit: een eindeloze bron van vermaak.

    https://www.cobouw.nl/bouwbreed/bouwbericht/2016/12/merckt-nieuw-gebouw-voor-centrum-groningen-101120498

  • De oostwand van de Grote Markt wordt steeds mooier. Prachtig project.
    Iedereen een positief, vrolijk, fijn en gezellig weekend gewenst!

  • Jan heeft kennelijk een hekel aan studenten en heeft altijd last van ze ook als ze er niet zijn.

  • Eisso, het is natuurlijk wel degelijk nephistorie, of op zijn minst Anton Pieckerige hupsafladder. Vanaf de 19de eeuw heette de Breede al de Groote Markt, en die tweede O is er met de spellingshervorming van pakweg 1920 alweer uitgevallen. Net zoals we de Folkingestraat niet meer de Folckerdinghestrete noemen, is het onzinnig, armoedig, pretentieus en bepaald kitschig om op oude spellingsvarianten terug te vallen bij de naamgeving van nieuwbouwprojecten.

  • MarcS,
    U noemt HET MONSTRUM een succes. Er zijn echter een paar ubradertjes die dat tegenspreken. Het enige wat een succes is ,is de kosteloos te bezoeken uitkijktoren. Daarvoor was het toch echt niet gebouwd. De er voorgebouwde betonblokken leveren tenminste nog mogelijkheden voor een omzet.

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

2 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

3 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

5 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

7 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

7 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

8 uur geleden