Categorieën: Nieuws

4300 mensen in Groningen kregen in 2019 kanker

In Groningen hebben 4.300 mensen in 2019 kanker gekregen. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie.

De meest voorkomende kankersoorten in Groningen waren huidkanker, borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker. Landelijk hebben 118.000 Nederlanders in 2019 de diagnose kanker gekregen. Dat is 2.000 meer dan het jaar daarvoor. Deze stijging komt onder andere door bevolkingsgroei en vergrijzing. De ziekte is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Zo’n 65% van de mensen met kanker overleeft het door verbeterde behandelingen.

Dinsdag is het wereldkankerdag. Er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd. Zo is er een kort concert op het oncologieplein in het UMCG en is er een inloopavond in het Psycho-oncologisch centrum Het Behouden Huys in Haren

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik denk dat kanker geneesbaar is, hieronder de theorie.

    Kanker genezen,

    hypothese: superallergenen zijn werkzaam tegen kanker.

    Versie 3.1

    Genezen van alle kankertypen en alle stadia, ook uitgezaaid en uitbehandeld.

    De moderne geneeskunde met bloedmeetapparatuur, antibiotica een hele lijst aan geneesmiddelen bestaat pas minder dan 100 jaar. Voor die tijd kwam kanker ook al veel voor en er is wel anekdotisch bewijs van mensen die genezen waren na een zware infectieziekte. Er moet dus een of ander werkingsprincipe zijn, dat hiervoor verantwoordelijk is. Een mogelijk werkingsprincipe willen we hier voorstellen. (kankeraanval door massale immuunsysteem aktivatie door superallergenen)

    Een van de laatste, voor de ontwikkeling van de moderne geneeskunde, was William Coley.
    Google maar wikipedia William Coley.

    Het was een amerikaanse arts ,diep ontgoocheld dat hij een kankerpatiente verloor, maar ook persoonlijk getuige van een zware kanker genezing waarbij hij de infectie erycipelas waarnam, (bacterie streptococcus pyogenes).
    Hij probeerde vervolgens ook kankerpatienten te infecteren, maar verloor ze vaak aan de infectieziekte. (bv bij de hoge koorts, boven 42 C vallen eiwitten uiteen en sterf je daaraan.)
    Hij ging vervolgens werken met , net als bij vaccins , dode, veel minder aktieve delen om de ernstige gevolgen van de echte infectie te vermijden. Deze methode werkte niet goed.
    Ook voor Coley zijn er vele gevallen beschreven van dit soort genezingen.
    Naast incidentele , anekdotische gevallen, is er ook statistisch bewijs voor, dat zware infectieziekten leiden tot minder kanker.
    Hiervoor kijken we naar malaria. Het was in een aantal gebieden waar malaria heerste, veelal moerasgebieden, ook in Europa, bekend dat kanker een stuk minder voorkwam. Na droogleggen van deze moerassen, o.a. in Italie, stegen de kankercijfers naar normaal niveau.

    Dat is ook de Chinezen opgevallen. China heeft een enorm kankerprobleem, ze denken wereldwijd 1/4 van de kankergevallen te hebben en de gezondheidszorg betaalt de dure kankermedicijnen niet. Dat leidt tot grote problemen/ dilemma's in families.
    Ze zijn nu ook begonnen met deze techniek van infecteren van kankerpatienten, in hun geval van uitbehandelde patienten.o.a. longkanker.
    Google malaria cure cancer china
    Ze gebruiken malaria. Ze injecteren 1 of 2 ml geinfecteerd bloed en geven artesinin (combi met andere) erbij om de malaria te onderdrukken.

    Als je deze techniek goed wilt doen, dan moet je het principe begrijpen en daarnaar optimaliseren. Daar schort het aan.
    Zeer zwareinfectieziekten verwekkers bestaan uit een superallergeen plus een voor die ziekte specifieke ziektetoxin. De gemeenschappelijke factor van die ziekteverwekkers is de aanwezigheid van een superallergeen.

    Hypothese 1
    De hypothese is nu dat de kanker aangevallen wordt als gevolg van een massale immunreactie , gestart door een superallergeen.

    Hypothese 2
    Om een werkzame en veilige behandeling in te kunnen zetten moet het ziektetoxin van de superallergeen afgesplitst worden. Het superallergeen en passende afremmers worden vervolgens zo toegediend dat een kiesbaar, gewenst, niveau van immuunreactie volgt.

    Bij de normale immunolgie wordt een antigen genoemd als aanjager. Hiermee wordt dan ongeveer 1/ 100.000 van het immuunsysteem geaktiveerd.
    Dat kan beter.
    Er bestaan ook superantigenen, zoals veroorzaakt door bv.onze eerder genoemde streptococcus pyogenes, de malariaparisiet en zo nog een handjevol anderen.
    Superantigens zijn veel krachtiger dan de normale antigens en zetten bijna het volledige immuun aan. Dus bijna 100.000 x krachtiger. Dit betreft zowel de immuuncellen als de signaalstoffen.

    Google superallergen

    Superantigenen binden niet op de specifieke plaats waar de T cellen normaal op binden , maar
    op een veel algemenere plaats. Daardoor kunnen ze zeer grote aantallen T cellen mobiliseren. Er is nog een beperkte variatie in deze algemene plaats . Er zijn nu ruim 50 superantigenen bekend en dit aantal blijft nog stijgen. Naast aanzetten van het immuunsysteem bestaat er ook een mogelijkheid tot het remmen ervan.
    Als je nu de techniek van geplande maximale immuunreactie, wilt gebruiken, dan moet je daarop perfectioneren / optimaliseren.

    Dus de mate van totale immuunreactie sturen, onder beperking van de risico's zoals te hoge temperatuur.
    We zijn dus op zoek naar het gunstigste superantigeen, om vrijwel het gehele immuunsysteem te mobiliseren maar zonder de specifieke ziektecomponent van de betreffende ziekteverwekker. Daarnaast moeten we de mate van immunsysteemmobilisatie kunnen regelen met passende afremmers.

    In Duitsland geldt wettelijk Terapiefreiheid. Iedere arts mag naar alles inzetten wat hij denkt dat goed is, ook tegen de stroom van het grote gemiddelde in.

    ing Harrie Geenen

Recente berichten

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

2 minuten geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag organiseert de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

44 minuten geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

1 uur geleden

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

12 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

14 uur geleden